Foto: Alfa Laval.

Jun 12, 2018

Order värd 85 miljoner till Alfa Laval


Ska leverera Packinox värmeväxlare till USA.

Alfa Laval har tagit en order för leverans av Alfa Laval Packinox värmeväxlare till ett raffinaderi i USA. Ordern, bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen, har ett värde av cirka 85 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2019.

Ordern omfattar kompakta värmeväxlare för energiåtervinning i en kemisk process där lågoktanig nafta omvandlas till högoktanigt flytande bränsle.

-Jag är mycket glad över ordern på våra energieffektiva och kompakta värmeväxlare, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen. Våra pålitliga och energieffektiva produkter spelar en viktig roll i att återvinna energi, vilket bidrar till stora energibesparingar inom många olika industrier, inte minst inom raffinaderi och petrokemi.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49