Flint Group Lab Colors.

Feb 14, 2019

Optiware får stor order från tryckerileverantör


Väljer OPTIWAREs OEE-lösning för att optimera produktionen i sina fabriker globalt.

 

Initialt har Flint Group köpt OPTIWARE OEE för sina 3 fabriker inom Flexible Packaging i Storbritannien, Italien och Frankrike - med potential att rulla ut till flera andra fabriker runt om i världen.

Investeringen är en del av Flint Groups strategi för att optimera produktionen i den globala tillverkningsorganisationen.

Avtalet inkluderade OPTIWAREs produktionsuppföljningssystem AXXOS OEE, inklusive realtidsvisualisering av produktionsdata och analysverktyg. Implementationen kommer att inledas i januari 2019, och ska vara klart i slutet av maj 2019.

"En centraliserad och standardiserad systemlösning med möjlighet till lokala inställningar i varje anläggning är en av styrkorna i AXXOS OEE-lösningen", säger Erik Van Rikxoort, Strategic Accounts Director, OPTIWARE.

Med tidigare erfarenhet av att följa upp produktionen med OEE-system och använda grundläggande BI-analysverktyg hade Flint Group en tydlig bild av kraven för ett nytt gemensamt OEE-system för gruppen: flexibilitet samt förmåga att skapa en europeisk och potentiellt global implementering, välutvecklade BI verktyg och en leverantör med global närvaro.

"Flint Group ser fram emot att ett effektivt genomförande och partnerskapet med OPTIWARE inom Lean", säger Heinz Ensen, Informationschef och Frits Kruise, Lean & Continuous Improvement Manager Packaging Inks EMEA och projektledare för OEE Implementation.

Flint Group med huvudkontor i Luxemburg är en av de största leverantörerna till tryck- och förpackningsindustrin över hela världen. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför en omfattande portfölj av förbrukningsvaror och tryckutrustning. Flint Group har cirka 7 900 anställda över hela världen och intäkterna överstiger 2,2 miljarder euro.

OEELoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT