Flint Group Lab Colors.

Feb 14, 2019

Optiware får stor order från tryckerileverantör


Väljer OPTIWAREs OEE-lösning för att optimera produktionen i sina fabriker globalt.

 

Initialt har Flint Group köpt OPTIWARE OEE för sina 3 fabriker inom Flexible Packaging i Storbritannien, Italien och Frankrike - med potential att rulla ut till flera andra fabriker runt om i världen.

Investeringen är en del av Flint Groups strategi för att optimera produktionen i den globala tillverkningsorganisationen.

Avtalet inkluderade OPTIWAREs produktionsuppföljningssystem AXXOS OEE, inklusive realtidsvisualisering av produktionsdata och analysverktyg. Implementationen kommer att inledas i januari 2019, och ska vara klart i slutet av maj 2019.

"En centraliserad och standardiserad systemlösning med möjlighet till lokala inställningar i varje anläggning är en av styrkorna i AXXOS OEE-lösningen", säger Erik Van Rikxoort, Strategic Accounts Director, OPTIWARE.

Med tidigare erfarenhet av att följa upp produktionen med OEE-system och använda grundläggande BI-analysverktyg hade Flint Group en tydlig bild av kraven för ett nytt gemensamt OEE-system för gruppen: flexibilitet samt förmåga att skapa en europeisk och potentiellt global implementering, välutvecklade BI verktyg och en leverantör med global närvaro.

"Flint Group ser fram emot att ett effektivt genomförande och partnerskapet med OPTIWARE inom Lean", säger Heinz Ensen, Informationschef och Frits Kruise, Lean & Continuous Improvement Manager Packaging Inks EMEA och projektledare för OEE Implementation.

Flint Group med huvudkontor i Luxemburg är en av de största leverantörerna till tryck- och förpackningsindustrin över hela världen. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför en omfattande portfölj av förbrukningsvaror och tryckutrustning. Flint Group har cirka 7 900 anställda över hela världen och intäkterna överstiger 2,2 miljarder euro.

OEELoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15