RigiMill. Foto: Modig Machine Tool.

Aug 10, 2017

Världsbäst fräsning i Virserum


När världens snabbaste aluminiumbearbetningsmaskin ska fräsa världsbäst väntas de största inom flygindustrin vara på plats i Virserum.

Den 4–5 oktober öppnar maskintillverkaren Modig Machine Tool upp för ett tvådagars öppet hus i fabriken i Virserum. Omkring hundra kunder från hela världen väntas, bland annat de största inom flygindustrin. 

Under Open House 2017  kommer Modig Machine Tool att presentera och visa upp framtidsplanerna inom produktutveckling, den nya fabriken i Kalmar och den uppdaterade maskinportfolion.

Under eventet blir det uppvisning med testbearbetning av långa detaljer till flygplansvingar i den senaste produkten, RigiMill, och diverse delar i HHV.

Ett världsrekordförsök kommer att genomföras i RigiMill genom fräsning av solitt material till spån; RigiMill - världens snabbaste aluminiumbearbetningsmaskin med en 180 kW spindel. Målet är att nå 16,4 liter solitt material per minut i aluminium. Rekordet idag ligger på 14 liter per minut.

Modig Machine Tool är känt som ett av världens ledande företag inom höghastighetsbearbetningsteknik. Produkterna utvecklas från grunden med det senaste inom teknologi, mekanik, pneumatik och hydraulik.

Grundat 1947 drivs företaget nu av tredje generationen som tagit över familjeföretaget. 70-årsjubilerande Modig Machine Tool har en spännande historia som präglas av hårt arbete och många internationella besök från stora elbilstillverkare till de största inom flygindustrin. Den drivkraft, engagemang och specialiserade kunskap företaget besitter har belönats av order från prestigefyllda företag som Airbus, Boeing och SAAB.
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  7
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT