RigiMill. Foto: Modig Machine Tool.

Aug 10, 2017

Världsbäst fräsning i Virserum


När världens snabbaste aluminiumbearbetningsmaskin ska fräsa världsbäst väntas de största inom flygindustrin vara på plats i Virserum.

Den 4–5 oktober öppnar maskintillverkaren Modig Machine Tool upp för ett tvådagars öppet hus i fabriken i Virserum. Omkring hundra kunder från hela världen väntas, bland annat de största inom flygindustrin. 

Under Open House 2017  kommer Modig Machine Tool att presentera och visa upp framtidsplanerna inom produktutveckling, den nya fabriken i Kalmar och den uppdaterade maskinportfolion.

Under eventet blir det uppvisning med testbearbetning av långa detaljer till flygplansvingar i den senaste produkten, RigiMill, och diverse delar i HHV.

Ett världsrekordförsök kommer att genomföras i RigiMill genom fräsning av solitt material till spån; RigiMill - världens snabbaste aluminiumbearbetningsmaskin med en 180 kW spindel. Målet är att nå 16,4 liter solitt material per minut i aluminium. Rekordet idag ligger på 14 liter per minut.

Modig Machine Tool är känt som ett av världens ledande företag inom höghastighetsbearbetningsteknik. Produkterna utvecklas från grunden med det senaste inom teknologi, mekanik, pneumatik och hydraulik.

Grundat 1947 drivs företaget nu av tredje generationen som tagit över familjeföretaget. 70-årsjubilerande Modig Machine Tool har en spännande historia som präglas av hårt arbete och många internationella besök från stora elbilstillverkare till de största inom flygindustrin. Den drivkraft, engagemang och specialiserade kunskap företaget besitter har belönats av order från prestigefyllda företag som Airbus, Boeing och SAAB.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  41
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  412