Okuma blisk

Okuma specialiserar sig på bearbetningslösningar för komplexa turbinkomponenter som blisks. Foto: Okuma.

May 21, 2019

Okuma ställer ut på Paris Air Show 2019


Verktygsmaskintillverkarens portfölj för flygindustrin omfattar tillverkningslösningar för många olika arbetsstycken som exempelvis turbinkomponenter, växellådor, hydraulventiler och landningsställ.

Okuma, i Sverige representerad av Stenbergs, deltar i årets Paris Air Show den 17-23 juni. Okuma har mer än tre decenniers kompetens inom bearbetningsteknik för flygindustrin och är den enda leverantören av CNC-verktyg och kontroller från en källa. 

Okumas breda utbud av flerfunktionsmaskiner: MU-V, MULTUS-U och VTM-YB-serien är anpassade för flygindustrins krav och LASER EX-serien är dessutom utrustad med funktioner för additiv tillverkning.

Flygplanstillverkarna drar nytta av Okumas intelligenta teknik som exempelvis Thermo-Friendly Concept, vilket kompenserar värmedeformationen. Fördelen ger oöverträffad stabilitet vid exempelvis bearbetning under en längre tid. Med hjälp av Dynamic Tool Load Control kan kostnader minskas genom att använda billigare skärverktyg för svårbearbetade material som titan.

Center för flygindustrin
Okuma lägger fokus på dedikerade applikationer till flygindustrin och har tre globala center, i Krefeld (Tyskland), Charlotte (USA) och Oguchi (Japan). Alla tre anläggningarna erbjuder demonstrationer av de specifika lösningarna och är öppna för intresserade besökare året runt.

Forskningspartner med etablerat nätverk
Okuma är en forskningspartner med stort nätverk och har flera samarbeten inom forskning och utveckling. Okuma är en ledande medlem av AMRC (Advanced Manufacturing Research Center) vid University of Sheffield. Inom detta världsomfattande nätverk av ledande forskningsinstitut och industriföretag deltar Okuma i att bland annat undersöka produktionsapplikationer för nya material. Okumas tekniska ledarskap representeras av ett ACAM-medlemskap (Aachen Additive Manufacturing Center) där, tillsammans med Fraunhofer Institutes, främja tillämpningen av additiv tillverkning.

Okuma ställer ut på årets Paris Air Show (LeBourget, 17-23 juni 2019, Hall 4 E 51). Besökare på Paris Air Show får möjlighet att diskutera de senaste tekniska trenderna med Okuma-experterna och är välkomna att uppleva Okums IIoT-lösning Connect Plan. Det mjukvarubaserade systemet ger analys för förbättrat utnyttjande genom att ansluta verktygsmaskiner och tillhandahålla visuell kontroll över fabriksoperationer och bearbetning.

Okuma Europe GmbH är det tyska försäljnings- och servicekontoret till Okuma Corporation, världsledande inom CNC verktygsmaskiner, grundat 1898 i Nagoya, Japan. Företaget är branschens enda leverantör där CNC-maskin, drivenheter, motorer, enkodrar, spindlar och styrsystem tillverkas ”inhouse”, d.v.s. allt tillverkas av Okuma. 

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    108
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT