Innovativa problemlösare sökes till AIT Umeå. Foto: AIT.

Nov 28, 2017

Ökar takten med nyanställningar


Efterfrågan växer för Umeåföretaget som har Boeing, Airbus och Bombardier på kundlistan.

AIT Umeå grundades för tio år sedan och är ett helägt dotterbolag till amerikanska AIT. Bolaget är en problemlösare för industrin, vilket enkelt förklarat innebär att det tar fram skräddarsydda konstruktioner som löser de problem som kunden ställs inför i sina tillverkningsprocesser. AIT i Umeå konstruerar, producerar och levererar mobila transportörer, industriautomation och svetsade konstruktioner.

Efterfrågan på AIT Umeås tjänster ökar och företaget växlar därför upp och söker nu en konstruktör, en mjukvaruutvecklare, en materialplanerare och en projektledare. Den sistnämnda kommer att ingå i ett team av fyra projektledare som kvalitets- och leveranssäkrar projekt hela vägen från projektstart till leverans hos kund.

– De förmågor vi söker måste dela vår passion för just problemlösning. Mycket av det vi gör sitter naturligtvis i händerna, men det är ännu viktigare att ha en hjärna som stimuleras av utmaningar och av att tänka ett extra varv, förklarar Mikael Nensén. 

Bland kunderna märks bland annat Boeing, Airbus och Bombardier, men också nationella, regionala och lokala företag.

– Allt fler upptäcker nyttan med vår innovationskraft och vår förmåga att leverera rätt insats i rätt tid. Det känns spännande att stå inför ett läge där vi än en gång stärker upp vårt skickliga team i Umeå med fler experter, säger Mikael Nensén.

AIT (Advanced Integration Technology) är ett ledande globalt industriföretag som tillverkar produktionsutrustning, bland annat åt flygplansindustrin. Företaget har åtta kontor med huvudkontor i Texas och övriga kontor i USA, Kanada, Spanien och Sverige (Umeå). Sammantaget har företaget cirka 900 anställda. AIT Umeå har i dag cirka 70 anställda.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT