OCS i Borås erbjuder rena och tysta conveyorsystem med egen patenterad drivteknik byggd på friktion. På bilden en installation av komplett system för måleri av elektriska motorer hos en kund i Tyskland. Foto: OCS.

Apr 5, 2019

Extra månadslön till alla och nybyggnation av kontor och produktion


De anställda får en månadslön i bonus och samtidigt investerar tillverkaren i Borås 40 miljoner

– Förra året gjorde vi vårt bästa resultat någonsin. Nu gör vi det igen. Då ska självklart våra medarbetare får vara med och ta del av vinsten. De är ju en del av framgången.

Kenth Almqvist, vd och delägare på conveyortillverkaren OCS-Overhead Conveyor System AB, i Borås, berättar att alla anställda får en extra månadslön i bonus. Företaget har under 2018 ökat sin nettoomsättning med 45 procent till nästan 120 mkr, vilket innebär att de når sin högsta omsättning och sitt bästa resultat någonsin. 

– Bonusen uppskattas verkligen, säger Kenth Almqvist till Svensk Verkstad, det är tredje året i rad som vi överträffar omsättning och resultat. Det är 30 medarbetare som tagit del av bonusen för 2018.

– Vi har dessutom en mycket god orderstock och budgeterar för att öka ytterligare under 2019, så vi söker kontinuerligt nya medarbetare. Dessutom bygger vi nytt, säger Kenth Almqvist.

Han berättar att man bygger helt nytt kontor och produktion på västra Viared utanför Borås. OCS går då från dagens 2 000 till hela 3 500 kvadratmeter, med möjlighet att öka om ytterligare 1 500 vid framtida behov. Nya fastigheten byggs av ett separat fastighetsbolag och OCS kommer att ha ett hyresavtal.

– Totalt rör det sig om en investering på ca 40 miljoner kronor, säger Kenth.

– Anläggningen ska stå klar i november. Det ska bli skönt att få större ytor med tanke på hur snabbt vi expanderar, menar han.

– Vi har även påbörjat rekryteringsprocessen och totalt rör det sig om ca 10 nyanställningar, både ingenjörer, projektledare, produktion och installatörer.

Christer Lundgren, försäljningschef och delägare på OCS samt Kenth Almqvist, vd och delägare på OCS.

I december förra året gick Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 100 bolag i 25 länder med en omsättning på 790 miljoner EUR, in som delägare i OCS. Partnerskapet ger OCS ytterligare tillväxtpotential. 

– Vi har haft kraftig tillväxt med god lönsamhet de senaste åren. Med Axel Johnson International som delägare är vi väl positionerade för att fortsätta växa, både på befintliga och nya marknader, avslutar Christer Lundgren, försäljningschef och delägare på OCS. 

OCS grundades 1993 och verkar idag på en global marknad med huvudkontor och fabrik i Borås samt försäljningskontor i Sverige, Tyskland, Storbritannien, USA, Japan och Kina. Man erbjuder rena och tysta conveyorsystem med egen patenterad drivteknik byggd på friktion. OCS har idag drygt 100 anställda globalt och omsätter ca 120 mkr. Industrigruppen Axel Johnson International är delägare i OCS.

OCSLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT