Conveyorsystem OCS 500

Conveyorsystem OCS 500. Foto: OCS.

May 27, 2020

OCS i Borås dundrar in ytterligare affär


Senaste veckornas affärer utgör redan halva årsomsättningen. Se filmklipp om företagets patenterade teknik.

Halva årsomsättningen på tre veckor. Det är resultatet efter ännu en stororder till conveyortillverkaren OCS i Borås.

För tre veckor sedan fick OCS i Borås en order på drygt 40 miljoner kronor från fordonsindustrin i Sydeuropa. Nu är det en cykeltillverkare i Tyskland som lägger en order på 25 miljoner.

– Inom loppet av tre veckor tar vi in affärer på dryga 65 miljoner kronor. Det är halva vår beräknade årsomsättning innan pandemin, säger OCS VD Kenth Almqvist.

Kenth Almqvist

Kenth Almqvist. Foto: OCS.

– Våra affärer föregås av långa processer innan det tas beslut, men vi hoppas naturligtvis att två inkomna ordrar så tätt på varandra är tecken på att industrin i Europa så sakteliga börjar komma igång, säger Christer Lundgren, Försäljningschef på OCS.

Overhead Conveyor System AB grundades 1993 och verkar idag på en global marknad med huvudkontor och fabrik i Borås samt försäljningskontor i Sverige, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, USA, Japan och Kina. Företaget erbjuder rena och tysta conveyorsystem med egen patenterad drivteknik byggd på friktion.

Svensktillverkat patenterat conveyorsystem som drivs av friktion, så här går det till:

OCS har idag drygt 100 anställda globalt och omsätter ca 120 mkr. Industrigruppen Axel Johnson International är delägare i OCS.

OCSLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT