Gripper, Series UPG-P-64.

Sep 17, 2018

Nytt parallellgripdon kompletterar Aventics produktomfång


Ett universellt parallellgripdon för noggrann hantering av runda och vinkelräta objekt för robot- och portalapplikationer.

 

Gripdonet har en oval kolv, vilket ger en högre kraftöverföring och funktionen bygger på kilprincipen som ger en exakt synkroniserad och parallell rörelse. Käftarna löper i t-spår och är extremt robusta mot yttre belastningar. Huset är tillverkat i höghållfast aluminium för högsta hållfasthet och lägsta vikt, medan käftarna är i stål.

Sju storlekar finns framtagna: 

• Gripkraft: 123 till 2210 N
• Slaglängd per käft: 2,5 till 16 mm
• Rekommenderad vikt, arbetsstycke: 0,62 till 8,2 kg
• Vikt: 0,08 till 3,3 kg

Det är möjligt att fästa gripdonet i sidan eller botten och i alla monteringsriktningar.

Det finns två varianter, en dubbelverkande och en dubbelverkande med fjäderförstärkning av gripkraften. Den sistnämnda förstärker gripkraften samtidigt som den säkerställer en gripkraft även vid ett tryckfall.

Hög momentupptagning gör det lämpligt för användning med långa gripfingrar.

Positionsavkänning - ett sensorspår finns för snabb och enkel montering av givare. 

Om Emerson

Emerson (NYSE: EMR), med huvudsäte i St. Louis i delstaten Missouri i USA, är ett globalt teknik- och ingenjörsföretag som erbjuder sina kunder innovativa lösningar för industriella, kommersiella och privata användningsområden. Verksamheten Emerson Automation Solutions stödjer företag i process- och hybridtillverkning samt diskret tillverkning för att maximera produktionen, skydda personal och miljö och samtidigt optimera sina energi- och driftskostnader. Verksamheten Emerson Commercial and Residential Solutions bidrar till att säkerställa livskvalitet och hälsa för människor, skydda livsmedelskvalitet och livsmedelssäkerhet, öka energieffektiviteten och skapa en hållbar infrastruktur.

Besök https://www.emerson.com/sv-se/automation för mer information.

Om AVENTICS

Aventics är en ledande tillverkare av pneumatikkomponenter och pneumatiksystem samt kundanpassade applikationer. Som pneumatikspecialist tillverkar företaget produkter och tjänster för industriautomation med inriktning mot Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy och Marine Technology.

Tack vare integrering av elektronik, användning av framtidsinriktade material och fokus på aktuella områden som maskinsäkerhet och industri 4.0 är Aventics en verklig spjutspets när det gäller användarvänlig och intelligent teknologi.

Aventics har över 150 år av pneumatikerfarenhet och sysselsätter cirka 2 000 medarbetare världen över. Förutom produktionsenheter i Tyskland, Frankrike, Ungern, USA och Kina är bolaget representerat i över 100 länder med egna säljorganisationer samt återförsäljare. Aventics är certifierade enligt ISO 9001 och ISO/TS 16949 för kvalitet, ISO 14001 för miljöledningssystem samt ISO 50001 för energiledningssystem.

Mer information finns på www.aventics.com
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT