Foto: Olofsfors.

Feb 28, 2019

Nytt omsättningsrekord för Olofsfors


Omsättningsrekord för 2018 och det nya året har startat starkt med produktionsrekord på skogsmaskinsband.

120 par band har tillverkats på en vecka.

Det råder medvind hos band- och ståltillverkaren Olofsfors AB. Året har startat bra inom alla sina produktområden, band till skogsmaskiner och väg- och slitstål till entreprenadmaskiner. Under 2018 omsatte företaget tillsammans med sina dotterbolag över 600 mkr.

De långsiktiga satsningarna som görs inom alla produktområdena är viktiga i företagets hela värdekedja. Från kundens efterfrågan på specifik produkt till hög kompetens, produktutveckling, effektiva tillverkningsprocesser till tillgänglighet och service.

Erik Sollén, försäljnings- och marknadschef för Olofsfors stålprodukter berättar att skopstålsförsäljningen har ökat med 70% jämfört med för 5 år sedan.

-Vi har inlett samarbeten med ett antal strategiska kunder samt även gjort framsteg inom en för oss prioriterad sektor, gruvindustrin, berättar Sollén.

Olofsfors produktområde band slog förra veckan produktionsrekord på antalet tillverkade band på en vecka.

-Marknaden är stark just nu och vi tar hela tiden nya marknadsandelar, säger Daniel Domeij, försäljnings- och marknadschef för Olofsfors band. Med förstärkt fokus på produktutveckling och ett kontinuerligt effektivitetsarbete med korta ledtider kan vi ge kunderna det som efterfrågas. Vi har förstärkt fokus på produktutveckling och flera nyheter är på gång, fortsätter Daniel. Det gäller att hela tiden sätta kunden i fokus, vara lyhörd och ta fram det marknaden vill ha.

Flera nyheter under våren

Ett nytt länksystem, med 37% mer att slita på med ökad livslängd är en av nyheterna som kommer under våren hos Olofsfors. Nya spännande band och bandkomponenter testas ute i skogen och kommer dyka upp till försäljning under året.

-Eftersom maskinerna idag blir större och lastar tyngre är det viktigt att ta fram komponenter som är lätta och skonsamma för maskinen. Vi har tagit fram ett nytt sidostöd för våra Max band, med en mjukare design, som blir lättare, skonsammare och som kräver mindre utrymme mot maskinen, med minskat däckslitage som följd, säger Domeij.

Hur de nya banden kommer se ut och vad som kommer vara speciellt med dem är Daniel Domeij förtegen om.

-Det blir något helt nytt och som avviker ifrån hur vi producerar banden idag, mer vill jag inte avslöja just nu, avslutar Domeij.

Olofsfors AB har 146 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummi hjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget är Nordmalings kommuns största privata arbetsgivare med en omsättning på drygt 400 Mkr. Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT