Stålgross. Foto: SSAB.

Mar 22, 2019

Nytt lagertält ger bättre möjligheter till lagerhållning i Mariestad


Nu förstärker Stålgross utbudet med nya kvalitetsprodukter från SSAB.

I oktober månad 2018 invigde Stålgross sitt nya lager i Mariestad. Det stora, isolerade tältet rymmer hela 2400 m² och är primärt fyllt med SSABs kvalitetsprodukter.

Produktsortimentet utökas nu med SSAB Domex® 420 MC, SSAB Domex® 500 MC och Strenx® 700 MC. Alla i betat, anoljat utförande.

Med de nya tillskotten i lagersortimentet så kan Stålgross nu utöka sin service med snabba leveranser av kvalitetsstål för tillverkande industri. Materialen som lagerhålls är i de mest förekommande kvaliteterna och tjocklekarna och kan levereras snabbt från lager.

-          Tack vare vår stora investering i Mariestad så kan vi nu utöka och bredda vårt lagersortiment med de produkter som ofta efterfrågas. Här finns också möjlighet för kunder att lägga sitt buffertlager, en möjlighet som varit mycket begränsad tidigare, säger Johan Helge, VD på Stålgross.

Johan Helge.

SSABs stål är kända för sin höga renhet vilket ger egenskaper som enastående repeterbarhet, utmärkta egenskaper för bockning och skärning och stål som kan svetsas med alla vanliga metoder.

-          Det är mycket glädjande att Stålgross nu tar in fler av SSAB s produkter i sitt lagersortiment. Stålen är det idealiska valet för den som vill ha hög produktivitet och högklassiga slutprodukter. Typiska tillämpningar är komponenter och stålkonstruktioner som passar inom många tillverkande företag, säger Per Johansson, ansvarig säljare från SSAB. 

Strenx 700 MC – nu som lagerprodukt för snabb leverans

Stålgross är certifierad partner för Strenx och har sedan tidigare lagerhållit Strenx® 700 som grovplåt och Strenx® 650 MC som bandplåt – båda i svart och betat utförande. Nu tillkommer bandvalsad Strenx® 700 MC som lagervara. Strenx® 700MC är ett varmvalsat konstruktionsstål för kallformning med en lägsta sträckgräns på 700 MPa för starkare och lättare konstruktioner.

Strenx® 700MC uppfyller eller överskrider kraven på S700MC i EN 10149-2. Typiska tillämpningar omfattar ett stort urval komponenter och delar i krävande lastbärande konstruktioner.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13