Peter Sprigg. Foto: Helge Nyberg.

Dec 20, 2017

Helge Nyberg etablerar bolag i Tyskland


Tillväxten väntas resultera i tio nyrekryteringar till huvudkontoret i Ulricehamn.

Nu startar Helge Nyberg AB ett helägt dotterbolag i Tyskland. På det sättet stärker företaget sin ställning på en starkt växande och intressant marknad. För huvudkontoret i Ulricehamn betyder tillväxten uppemot tio nya jobb inom de närmaste två åren.

Tyskland är en av Sveriges största exportmarknader och som i hela världen växer e-handeln kraftigt. Det nya tyska dotterbolaget har sitt säte i Bensheim. Verksamheten kommer fokusera på den växande efterfrågan av lösningar inom intern materialhantering. För Helge Nyberg AB som har funnits på den tyska marknaden i 25 år är det naturligt att nu ännu tydligare positio- nera sig.

– Vi ser en stor potential i att vara i Tyskland. Vi har en lång historia och redan fem etablerade säljare. Nu blir vi ännu mer lokala och det stärker vår ställning, säger Peter Sprigg, VD Helge Nyberg AB.

En del av satsningen är en ny försäljningschef som kommer leda arbetet i regionen Tyskland, Österrike och Schweiz som blir det tyska bolagets fokus. Vid årsskiftet 2017-18 kommer Dimitris Tsakiris att tillträda sin nya roll.

– Med den omsättning vi redan har i landet lägger vi nu grunden för fortsatt tillväxt i den här regionen, säger Peter Sprigg.

Den starka tillväxten för hela Helge Nyberg ger nu nya arbetstillfällen på huvudkontoret i Ulricehamn. Runt tio personer kommer behöva anställas inom de närmaste åren.

– Vi växer både på e-handelsmarknaden och inom industrin, säger Peter Sprigg.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT