Foto: AGA Genie.

Apr 6, 2017

Nytillskott i GENIE®-familjen – bra för arbetsmiljön


Nu lanserar AGA den senaste generationens gasflaskor - GENIE® ViPR - på den svenska marknaden.

Den vidareutvecklade GENIE-gasflaskan, först tillgänglig i MISON® 18, har en integrerad regulator som ger användaren en säkrare, enklare och snabbare gashantering.

- Det faktum att GENIE-flaskan - som väger mindre, har högre kapacitet och en unik bärbar design med inbyggd innehållsindikator - nu även introduceras med en integrerad regulator, ger kunderna en ännu enklare och mer effektiv gashanteringsprocess, säger Per Abrahamsson, marknadschef - industrigaser på AGA Gas AB. De arbetsmiljömässiga fördelarna med GENIE-flaskaninnebär att rygg, höfter och handleder skonas i arbetsprocessen jämfört med när man hanterar en traditionell stålflaska.

Den integrerade regulatorn har en snabbkoppling som ger en säkrare, enklare och snabbare hanteringsprocess. AGA-personal kontrollerar regulatorn i samband med själva fyllningsprocessen.

Fakta om GENIE®ViPR:

Tillgänglig med MISON®18, 20 liter.
Genomströmning 0 – 30 liter/min.
300 bar flaska, vilket innebär att gasflaskan innehåller cirka 45 procent mer gas.
DIU (Digital Intelligence Unit) – gasflaskorna har en inbyggd digital mätare som ger information om flaskans gasinnehåll och hur lång svetstid som återstår.
Gasflaskorna väger en tredjedel mindre jämfört med traditionella flaskor och är stålfodrade, täckta av kolfiber och inneslutna i ett återanvändbart allvädersfodral av materialet HDPE, High Density Polyethylene.
Ergonomisk design.
Som tillbehör finns även: teleskophandtag (om man vill förlänga handtaget) samt en robust hjulbas.
Tillverkad enligt standarden EN12245, vilket innebär att den har klarat två tester för både brand och fysisk påverkan.
Återvinningsbart material.
Den kompakta, bärbara och ergonomiskt utformade GENIE-gasflaskan introducerades av Linde-koncernen 2012 och vann guld i IF Product Design Award samma år.

gas  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT