Daniel Künhemuth. Foto: Bilfinger.

Aug 13, 2018

Nyanställd vid Bilfinger Engineering


Kommer närmast från Dekra Industrial.

Daniel Künhemuth bor tillsammans med sin fru och deras 1.5-åriga son i Helgered på Göteborgs utkant mot Björlanda.

Daniel är civilingenjör inom miljöteknik (med inriktning mot processteknik och kemi) och flyttade till Göteborg från Tyskland för 11 år sedan.

I Sverige har han genomfört han en treårig forskarutbildning (teknisk licentiat) på Chalmers, Energiteknik, inom förbränning och förbränningskemi. Han jobbade då både med experimentell verksamhet liksom modellering av kolförbränning och avgasrening.

Därifrån gick han vidare till förre detta "SP", där han jobbade på kemisektionen med förgasningsexperiment samt provtagning och analyser av energigaser. I anslutningen till det bytte han till Dekra Industrial AB i Gamlestan, där han har fram till nu ansvarat främst för P&ID-granskning så som kontroll av avblåsningskapaciteter och säkerhetsfunktioner enligt AFS:arna för tryckbärande anordningar.

Den fritid som inte går åt till renoveringen av huset ägnar han åt klättring, både inom- och utomhus.

Daniel börjar hos Bilfinger den 20 augusti.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15