Daniel Künhemuth. Foto: Bilfinger.

Aug 13, 2018

Nyanställd vid Bilfinger Engineering


Kommer närmast från Dekra Industrial.

Daniel Künhemuth bor tillsammans med sin fru och deras 1.5-åriga son i Helgered på Göteborgs utkant mot Björlanda.

Daniel är civilingenjör inom miljöteknik (med inriktning mot processteknik och kemi) och flyttade till Göteborg från Tyskland för 11 år sedan.

I Sverige har han genomfört han en treårig forskarutbildning (teknisk licentiat) på Chalmers, Energiteknik, inom förbränning och förbränningskemi. Han jobbade då både med experimentell verksamhet liksom modellering av kolförbränning och avgasrening.

Därifrån gick han vidare till förre detta "SP", där han jobbade på kemisektionen med förgasningsexperiment samt provtagning och analyser av energigaser. I anslutningen till det bytte han till Dekra Industrial AB i Gamlestan, där han har fram till nu ansvarat främst för P&ID-granskning så som kontroll av avblåsningskapaciteter och säkerhetsfunktioner enligt AFS:arna för tryckbärande anordningar.

Den fritid som inte går åt till renoveringen av huset ägnar han åt klättring, både inom- och utomhus.

Daniel börjar hos Bilfinger den 20 augusti.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385