Mar 30, 2016

Nya tvåstegs vinkelkuggväxlar


Nya tvåstegs vinkelkuggväxlar med vridmoment upp till 50 Nm från Nord Drivesystems.

NORD DRIVESYSTEMS utökar sin senaste serie tunna tvåstegs-vinkelkuggväxlar med en ny mindre enhet för vridmoment upp till 50 Nm. Dessa högeffektiva vinkelkuggväxlar fungerar därmed som ett komplement till de snäckväxlar som redan finns för mindre belastningar. Tack vare högkvalitativ tillverkningsstandard är dessa växlar mycket robusta och tål stora krafter på den utgående axeln. Den kortvariga toleransen för överbelastning är 275 %. Detta ger växeln tid att aktivera motorskyddet utan skador. Mekaniska blockeringar orsakar normalt inte skador och drivenheten kan direkt sätta igång igen utan avbrott för service. De nya enheterna finns med utväxlingar från 3,58 till 61,88. Därmed utökas den befintliga serien med en ny storlek till sex storlekar med vridmoment upp till 660 Nm. NORD levererar tvåstegs vinkelkuggväxlarna med ihåliga och solida axlar, enkla eller dubbla axlar, för fot- eller flankmontering och i öppen eller inkapslad design. Alla versioner har en mycket hög krafttäthet vilket säkerställer pålitlighet och enkel hantering. Växlarna stödjer omvänd drift som standard. NORD skräddarsyr motorer, drivelektronik, tillbehör, packningar och smörjmedel för alla sorters branschapplikationer. En av valmöjligheterna är till exempel inkapsling med det supertåliga korrosionsskyddet tupH.

NORD DRIVESYSTEMS utvecklar och tillverkar drivtekniska lösningar. Företaget har mer än tre tusen anställda och är en av världens främsta leverantörer av storskaliga helhetslösningar för drivsystem. NORD har ett stort produktutbud som innehåller både standardenheter och skräddarsydda lösningar för krävande miljöer, så som till exempel energieffektiva och explosionssäkra system. Företaget startades 1965 och finns idag i 36 länder och uppnådde en omsättning på 500 miljoner Euro 2014. NORD har ett etablerat och utbrett nätverk för försäljning och service som säkerställer korta leveranstider och möjliggör kundnära tjänster där det behövs. Deras stora utbud av växellådor omfattar moment från 10 Nm till över 242 000 Nm. Företaget levererar även motorer med effekter från 0,12 kW till 1000 kW och frekvensomriktare i standardmodeller för skåp samt specialdesignade modeller för helintegrerade drivenheter och decentraliserad automatisering.

Nord Drivystem på ELMIA Automation 10-13 maj, 2016:
Hall D / Monter D02:14

Bild: NORD:s vinkelkuggväxlar finns nu med vridmoment från 50 till 660 Nm vilket säkerställer högeffektiv hastighetsjustering i många olika applikationer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT