Vd på Remodul Michael Johansson tar emot nycklarna till sin maskin av Uniktruck Scandinavias Vd Björn Fritzell. Foto: Uniktruck.

Oct 29, 2020

Nya, större och fler byggmoduler ändrade logistikvillkoren för Remodul


Investerade i vässad logistiklösning från Uniktruck.

Remodul i Lycksele är en av Sveriges ledande bodtillverkare. Företaget tillverkar ungefär 650 moduler om året och omsätter ca 115 miljoner per år.

De flesta kunderna är till största delen uthyrare men levererar även till byggentreprenörer, kommuner, gästhamnar för att ta några exempel. Kunderna återfinns i hela Skandinavien men det största antalet finns i Sverige.

Med nya, större och fler byggmoduler förändrades villkoren för logistiken och hanteringen av byggmoduler.

Michael Johansson v.d. på Remodul säger att man var tvungen att tänka nytt med tanke på de nya, större modulerna:

-Vi vill gärna både lyfta och förflytta med samma maskin.

-När vi kom i kontakt med Uniktruck kom vi igång med att tänka kreativt för att finna bästa lösning. Uniktruck var snabba i att komma fram med förslag och lyssnade på våra önskemål.

Lösningen blev en reachstacker som utrustades med ett helt speciellt lyftok för att kunna lyfta alla de olika modulerna som produceras i Lycksele.

Uniktruck har genom många år specialiserat sig på köp, försäljning och uthyrning av tunga truckar, reachstackers och terminaltraktorer.

-Vi arbetar först och främst med välrenommerade märken såsom Kalmar, Hyster, Svetruck och SMV/Konecranes, säger Uniktruck Scandinavias vd Björn Fritzell.

Uniktruck är ett märkesoberoende handelsföretag och kan därför ge öppna och objektiva råd utifrån kundernas speciella behov.

-Vi har alltid 150 – 200 tunga gaffeltruckar och container-maskiner i lager for omgående försäljning eller uthyrning.

Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • På jakt efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har synliggjort hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Så här kan snabb tillverkning av detaljer öka säkerheten i dina leveranskedjor.
  131

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny gripper från OnRobot

  Robotgriparen 2FG7 är ett mycket bra alternativ för industrier som läkemedel och känslig elektronik.
  17