Jun 1, 2017

Nya storlekar av Festo hanteringssystem EXCM ger nya möjligheter


De små H-portalerna från Festo används på platser där varje millimeter räknas.


Med den kompletterade EXCM-30 och den nya EXCM-40, har EXCM-familjen nu två stora och starka familjemedlemmar för större arbetsområden och högre belastning.

H-portalen med optimalt förhållande mellan installations- och användningsområde är lämplig för mycket kompakta maskiner, utan externt kopplingsskåp och direkt på arbetsytan. EXCM-30 används främst vid montering och hantering av små detaljer samt vid elektroniktillverkning och laboratorieprocesser. Den exakta och stabila kullagrade styrningen tar upp stora krafter och moment även vid höga hastigheter.

Optimalt utnyttjad yta
Clean-Look-höljet är nytt för EXCM-30. Y-axelns hölje skyddar mot intrång och partiklar, och är speciellt lämpligt om den monteras upp-och-ner. EXCM-30 har nu ett flexibelt och enkelt energiförsörjningskoncept med 3D-kedja och en universal flänsadapter. Y-slaglängden kan utökas till 410, 460 och 510 mm.

EXCM-40 kännetecknas av ett ännu större arbetsområde, upp till max 2000 mm i X-riktningen och 1000 mm i Y-riktningen. Tack vare matningsspänning på 48 V kan laster på upp till 4 kg hanteras med hög dynamik. Om önskvärt kan fästen inklusive multipol och tryckluftanslutningar för elektriska och pneumatiska Pick and Place-enheter, installeras i förhand. Motorerna är anslutna vid leverans, så att tiden för konstruktion, montering och driftsättning kan reduceras till ett minimum.

Speciella controller paket
För båda versionerna finns ett controller-paket som består av två motorer och controller CMXH. Detta ger en STO-funktion enligt EN61800-5-2 för högre säkerhet. Dessutom kan styrenheten arbeta med en hög matningsspänning på 24 till 48 V. I/O-gränssnittet med PNP-konfiguration garanterar universell kommunikation.
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  163

SENASTE NYTT