Jun 1, 2017

Nya storlekar av Festo hanteringssystem EXCM ger nya möjligheter


De små H-portalerna från Festo används på platser där varje millimeter räknas.


Med den kompletterade EXCM-30 och den nya EXCM-40, har EXCM-familjen nu två stora och starka familjemedlemmar för större arbetsområden och högre belastning.

H-portalen med optimalt förhållande mellan installations- och användningsområde är lämplig för mycket kompakta maskiner, utan externt kopplingsskåp och direkt på arbetsytan. EXCM-30 används främst vid montering och hantering av små detaljer samt vid elektroniktillverkning och laboratorieprocesser. Den exakta och stabila kullagrade styrningen tar upp stora krafter och moment även vid höga hastigheter.

Optimalt utnyttjad yta
Clean-Look-höljet är nytt för EXCM-30. Y-axelns hölje skyddar mot intrång och partiklar, och är speciellt lämpligt om den monteras upp-och-ner. EXCM-30 har nu ett flexibelt och enkelt energiförsörjningskoncept med 3D-kedja och en universal flänsadapter. Y-slaglängden kan utökas till 410, 460 och 510 mm.

EXCM-40 kännetecknas av ett ännu större arbetsområde, upp till max 2000 mm i X-riktningen och 1000 mm i Y-riktningen. Tack vare matningsspänning på 48 V kan laster på upp till 4 kg hanteras med hög dynamik. Om önskvärt kan fästen inklusive multipol och tryckluftanslutningar för elektriska och pneumatiska Pick and Place-enheter, installeras i förhand. Motorerna är anslutna vid leverans, så att tiden för konstruktion, montering och driftsättning kan reduceras till ett minimum.

Speciella controller paket
För båda versionerna finns ett controller-paket som består av två motorer och controller CMXH. Detta ger en STO-funktion enligt EN61800-5-2 för högre säkerhet. Dessutom kan styrenheten arbeta med en hög matningsspänning på 24 till 48 V. I/O-gränssnittet med PNP-konfiguration garanterar universell kommunikation.
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
 • May 22, 2019

  Jakten på talangerna – ny poddserie från Teknikföretagen

  Arbetsliv Behovet av kvalificerad kompetens är stort. Det svenska utbildningssystemet behöver utvecklas, men Sverige behöver även attrahera talanger från andra länder för att trygga kompetensbehovet.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0