Feb 20, 2018

Nya Sentinel™ A50 Air automatisk svetshjälm


Med avancerade funktioner för att förbättra operatörens komfort och produktivitet.

ESAB Welding & Cutting Products har nu introducerat nya Sentinel™ A50 Air automatiska svetshjälm med hög prestanda. Därmed utökar vi utbudet efter introduktionen tidigare i år av svetshjälmen Sentinel A50. Sentinel A50 Air är försedd med friskluftsenhet (Powered Air Purifying Respirator, PAPR).

Sentinels djärva utformning innefattar ergonomisk huvudbygel och maximal justerbarhet för bättre produktivitet, funktionalitet och användbarhet. De avancerade tekniska funktionerna hos Sentinel A50 innefattar en 5-punkts huvudbinsle med närmast oändliga inställningsmöjligheter, observationsfönster på 100 x 60 mm, knapp för slipningsläge som är åtkomlig från utsidan, inställningspanel med färgpekskärm samt konvext frontmonterat skyddsglas som finns i olika färger och kan bytas på 10 sekunder (se video).

”Den teknik som används speglar den teknik vi använder i vardagen, till exempel i våra smarttelefoner”, säger Guy Shelverton, Global Product Manager, ESAB. ”Nu kan operatörer använda den här tekniken för att göra sina liv enklare och bli mer produktiva på arbetsplatsen.”

Operatörerna kommer omedelbart att uppleva den bättre komforten med den justerbara Halo™ 5-punktshuvudbygeln på Sentinel A50. Den ergonomiska lågprofilkonstruktionen ger bättre viktfördelning med sina fem kontaktpunkter, och den centrala pivotpunkten ger bra utrymme för huvudet när hjälmen är uppfälld. De ytterligare kontaktpunkterna ger vid pass 500 000 olika inställningskombinationer för huvudbinsle, vilket är fem gånger fler än vad standardhjälmar brukar ha.

Utöver det förbättrade huvudbinslet har Sentinel A50 ett avancerat ADF-filter med hög optisk klass med observationsfönster på 100 x 60 mm för bättre sikt och rumsuppfattning. Med optisk klass 1/1/1/2 kan svetsare vara säkra på att Sentinel A50 ger skarp, tydlig och enhetlig överblick över smältbadet. True colour-teknik ger operatören bättre överblick över smältbadet och dess omgivningar, vilket gör det lättare att hålla smältbadet centrerat i fogen.

God funktionalitet

För slipning aktiveras slipningsläge med en knapp vid tinningen, åtkomlig från utsidan – operatören behöver alltså inte ta av sig hjälmen för att växla från svetsning till slipning. Slipningsläge aktiveras och avaktiveras enkelt genom att knappen hålls intryckt i två sekunder. Tack vare att knappen för slipningsläge är åtkomlig från utsidan kan operatören minimera stilleståndstiden genom att snabbt växla läge, utan att behöva använda en omkopplare på inställningspanelen.

Sentinel A50 har konvext frontmonterat skyddsglas som inte bara förhindrar ansamling av stänk, utan som också enkelt kan tas bort och bytas ut. Skyddsglaset, som är den viktigaste slitdelen på en svetshjälm, tar den värsta stöten vid svetsning – kontinuerligt stänk, gnistor och värme sliter på glaset och ger sämre sikt. Det konvexa skyddsglasets snabblås har två spärrar – en fast och en tryckknapp – för demontering i ett arbetsmoment. Utbyte tar 10 sekunder, vilket ger minimal tidsåtgång. Skyddsglasets konvexa form ger också färre försänkningar och spalter där stänk samlas och tränger in, speciellt vid svetsning ovanför huvudhöjd.

Operatörer kommer att uppskatta Sentinel A50:s stora pekskärm med bakgrundsbelyst färgdisplay, som är enkel att läsa av även vid svag belysning. Hjälmens gränssnitt är tydligt, intuitivt och åtkomligt med bara en knapptryckning. Tack vare gränssnittets enkla utformning kan operatören ta upp hjälmen, starta skärmen och aktivera alla funktioner utan att behöva någon bruksanvisning.

Hjälmens digitala skyddsglasteknik ger dessutom svetsaren full kontroll över mörhetsgrad (5 till 13) och känslighet. Kasseten har åtta minnesinställningar med precision för alla tillämpningar och processer. Sentinel A50 väger 640 g och har skal av mycket slagtålig nylon. Sentinel A50 har den bästa kombinationen av prestandafunktioner och pris.

Komplett utbud av personlig skyddsutrustning

Utöver Sentinel A50 kommer ESAB att visa sitt utbud av personlig skyddsutrustning och svetsningstillbehör, inklusive kraftiga svetshandskar, flamsäkra jackor och overaller, glasögon och skyddsglasögon samt olika tillbehör för svetsning och skärning.
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88