Foto: Dormer Pramet.

Feb 6, 2020

Nya roterande filar från Dormer Pramet


För krävande applikationer.

Dormer Pramet har utökat sitt program med hårdmetallfilar med nya verktyg för bearbetning av superlegeringar och för borttagning av avbrutna bultar.

Filarna för superlegeringar har utformats för att kunna klara de mest krävande jobben i nickel-och titanlegeringar.

Filarna som är avsedda för legeringar kallas AS och har en avancerad skärgeometri, som ger en effektiv och smidig avverkning med hög ytkvalitet på detaljen. Det gör filarna idealiska för gradning och fasning inom reparation och underhåll, rymd och flygindustri och kraftverksindustrin.

AS-filarna finns i nio olika former och arbetar med hög avverkningsgrad och de finns i ett nytt set, P8006 i de olika utförandena.

Dormer Pramet har även lanserat en ny serie filar speciellt framtagna för att förbereda ytan på en avbruten bult innan borttagning, utan att skada gängan i detaljen.

Filarna finns i två varianter, båda är cylindriska, varav den ena har en plan ände och den andra har försänkningsskär med 150° vinkel. Filarna finns i en mängd diametrar och längder för att klara olika gängdimensioner.

En speciellt utvecklad skärgeometri underlättar filning i hårda skruvmaterial och ger bra förutsättningar för att sedan borra i centrum av skruven eller bulten.

De nya filarna utgör ett bra komplement till Dormer Pramets existerande sortiment av roterande filar för stål, rostfritt, icke-järnmetaller, plaster, glasfiber, kompositer, mm.

För mer information om de senaste produktlanseringarna från Dormer Pramet kan du gå in på www.dormerpramet.com eller kontakta din lokale återförsäljare. Följ de nya produktlanseringarna på sociala medier genom att söka efter #EverydayProductivity
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    38