Oct 9, 2018

Nya Robotmaster V7 programmering för alla


Banbrytande arkitektur ger felfria banor med ett enda klick.


Man ska inte behöva vara civilingenjör för att programmera en robot. I takt med att robotsystemen har utvecklats har även styrprogrammen blivit betydligt mer användarvänliga och idag är den tidsödande punkt-till-punkt programmeringen ett minne blott. Med Robotmasters helt nya plattform är felfri programmering bara ett klick borta.

Marknaden förändras hela tiden och tillverkningsindustrin måste klara av att hålla jämna steg. De traditionella tillverkningsmetoderna har svårt att möta dagens krav på anpassning och produktion i små serier. Det som krävs är en flexibel tillverkningsprocess och här spelar programmeringen av robotar en viktig roll.

– Om du har en produkt som ska tillverkas under flera månader eller ett år så har du råd att spendera två veckor på programmering. Men sådana ledtider fungerar inte om du behöver programmera flera projekt varje dag, säger Garen Cakmak, Senior Director hos Hypertherm Robotic Software som utvecklat Robotmaster.

En ny era inom robotprogrammering
Under industrirobotarnas tidiga dagar var programmeringsarbetet tidsödande och krävde expertkunskaper inom robotik. Robotens gränssnittsenhet hanterades manuellt, vilket fördröjde produktionen. Så småningom kom verktyg för offline-simulering, men de byggde på samma gamla koncept.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT