Nya projektteamet för Elmia Produktionsmässor, från vänster Andreas Eriksson, Ann Kittendorff och Marcus Börrison. Foto: Elmia.

Mar 7, 2019

Nya projektteamet på plats


För ett år sedan befäste Elmia Produktionsmässor sin plats som den viktigaste arenan för produktion inom tillverkande industri. Nu är siktet inställt på fyra dagar i maj 2020 och planeringen har varit i gång sedan länge.

Med snart bara ett år kvar till Elmia Produktionsmässor 2020 pågår monterförsäljningen för fullt. Dessutom presenteras två nya namn i teamet bakom Sveriges viktigaste arena för tillverkande industri.

— Egentligen började tankearbetet direkt efter mässan förra året. Visst, mässorna går bara vartannat år men arbetet med dem står aldrig stilla. Just nu är vi inne i intensiva förberedelser med våra samarbetspartner och industrins branschorganisationer. Samarbeten som ger mässorna en extra tyngd och gör att vi verkligen är med och utvecklar svensk tillverkningsindustri, säger Ann Kittendorff.

Ann är kvar som projektledare för Elmia Verktygsmaskiner medan Markus Börrisson är ny på Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Plåt och Elmia Polymer. Markus har en gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin och kommer närmast från RISE SWECAST där han jobbade som programansvarig.

— För mig handlar mässor om det personliga mötet. Att bygga nya kontaktnät och hitta nya affärsmöjligheter. Det driver mig i mitt arbete och gör det riktigt spännande att få arbeta med Elmia Produktionsmässor. Våra besökare är väl förberedda och har tydliga mål med sina besök – då är personliga möten en viktig del för framtida affärer, säger Markus Börrisson.

Under Elmia Produktionsmässor 2018 gjorde Elmia 3D entré för första gången och det var en mässa helt rätt i tiden. Nästa år får Elmia 3D en tydligare roll på mässgolvet med bland annat placering i en annan hall. Helt klart är det så att additiv tillverkning inte längre är en trend utan en förutsättning för att hänga med på marknaden.

– Det kommer nya innovationer hela tiden. Bara sedan förra årets mässa har det hänt mycket i branschen inom både maskiner och material. Additiv tillverkning har en framtid. Däremot kan det ibland vara svårt att veta hur tekniken ska få plats i den egna verksamheten. Då ger ett besök på Elmia 3D bra hjälp på vägen, säger Andreas Eriksson, ny projektledare för Elmia 3D samt fortfarande säljare för Elmia Produktionsmässor.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT