Dec 13, 2016

Nya patentansökningar för Sandvik


Sandviks samarbete med Knightec rörande polymera materiel i extrema applikationer gav resultat.

Samarbetet med teknikkonsulten Knightec inleddes för att ta in specialkompetens gällande polymera material i maskiner som utsätts för extrema påfrestningar. Genom att använda Knightecs specialistområde Sustainable Plastic Design har nya lösningar tagits fram, vilket har lett fram till två nya patentansökningar för Sandvik.

– I och med samarbetet har vi uppfyllt de mål vi räknat med, säger R&D Manager Per Svedensten på Sandvik och fortsätter med att möjligheten att skriva ut prototyper i en 3D-printer för fullt test i maskiner gjorde stor skillnad för resultatet och tidsåtgången i projektet.

Under projektet har Knightec inom specialistområdet också medverkat i kravställningar till Sandviks leverantörer gällande design, verktygskonstruktion och materialval, vilket gett ytterligare möjligheter till kostnadseffektiviseringar.

Knightec är ett teknikkonsultbolag som arbetar inom applikationsområden såsom fordon, farkoster, produktions- och processutrustning, apparater, instrument, kraftanläggningar, specialmaskiner för hamn och gruva, hem och konsumentprodukter. Vi har tio kontor i Sverige, från Lund i söder till Skellefteå i norr och resultaten av vår produktutveckling går att hitta över hela världen.

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 45 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra sina kunders produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Verksamheten är baserad på kompetens inom materialteknik, kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    232