Kenny Johansson. Foto: Acron.

Mar 16, 2018

Nya möjligheter inom metallbearbetning


Acron breddar erbjudandet med sin nya 3D-skrivare för metall. Helt nya möjligheter inom områden där konventionell avverkande metallbearbetning begränsar.

Acron AB fortsätter att bredda sitt erbjudande genom att investera i en egen avancerad 3D-skrivare för metall. Maskinen är en M2 Multilaser från Concept Laser och använder metoden DMLS, Direct Metal Laser Sintering. Ett mycket fint metallpulver smälts samman lager för lager med en laser, vilket ger och material som inte används till detaljerna återanvänds.

Lasern smälter samman ett pulver. Material rostfritt stål.


Metallprototyper och produktion
Acron AB erbjuder 3D-printade komponenter för produktion och prototyper i olika legeringar. Stål, rostfritt stål, aluminium och titan för att nämna några. Fördelarna med additiv tillverkning i metall är många. Processen är helt verktygslös, vilket ger korta ledtider och en flexibel produktion, och olika detaljer eller varianter kan skrivas ut samtidigt för att spara tid.

Nya och komplexa geometrier
3D-utskrift är extremt effektivt vid tillverkning av komplexa geometrier och för konstruktionslösningar som inte är möjliga med konventionella tillverkningsmetoder. Ofta kan en enkel konstruktionsändring hos detaljer innebära att flera komponenter integreras till en enda, vilket både spar tid och pengar.

Detaljer printade i rostfritt stål.

Efterbehandling

Acron AB har under en längre tid satsat på att bygga ut infrastrukturen runt additiv tillverkning och kan erbjuda olika typer av efterbearbetning av komponenter.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT