Mar 15, 2018

Nya JDN MINI Lufttelfer


Det nya riktmärket inom lyft.

PMH International AB premiärvisar den NYA JDN MINI på Underhållsmässan i Göteborg.

Den NYA JDN MINI har utvecklats av det tyska bolaget J.D. Neuhaus GmbH. Utvecklingen, som har skett med fokus på kundernas krav och önskemål, har resulterat i en kompakt och innovativ produktserie med integrerat NFC-chip (Near Field Communication) och service app som gör den unik i lyftbranschen. Med en rad av förbättringar och nya utvecklingar säkerställer man en hög arbetssäkerhet och maximal effektivitet.

100%

Särskild vikt har lagts på att minska kundens totala ägandekostnad (TCO) på telfern. Med en 100% driftfaktor och genom ett mycket enkelt och snabbt underhåll ökas effektiviteten för telfern som är framtagen för användning dygnet runt (365/24/7) med en fördubblad serviceintervall på 800 drifttimmar.

Innovativa detaljer

Maxhastigheten vid full belastning, på NYA JDN MINI 500 har ökats med 20% jämfört med den tidigare modellen. Dessutom kan maxhastigheten justeras på telfern utan att förlora i lyftkapacitet: Detta tillsammans med det nya ergonomiska manöverdonet med steglös lyft- och sänkhastighet, betyder att godset kan kontrolleras mer noggrant vid behov, utan att kompromissa med den maximala hastigheten.

Underhåll utan driftstopp

Den NYA JDN MINI minimerar driftstoppet vid underhåll, då underhållsarbete enkelt kan utföras på telfern utan att lyfta ner från sin upphängning. De vanligaste underhållspunkterna kan till och med ske med tryckluften ansluten!

NFC och QR

Tack vare NFC-chipet och QR-koden kan operatören via en smartphone få tillgång till telferns specifika data och dokumentation. Laddar man dessutom ner den speciella service-appen får man direkt digital tillgång till användar- och skötselmanual, sprängskisser med reservdelsförteckning samt alla CE-intyg för den aktuella telfern. Detta sparar tid och säkerställer att de rätta och nödvändiga dokumenten alltid finns tillgängliga.

Rostfritt som tillval

Den NYA JDN MINI kan utrustas med rostfri kätting, rostfri kättingstyrning och rostfri lastkrok. Detta tillsammans med en obehandlad telferkropp i gjuten aluminium gör NYA JDN MINI lämpad för användning inom livsmedelsindustrin.

Säkerheten främst

NYA JDN MINI har säkerhetsfunktioner som är världsunika. De nya integrerade gränslägesbrytarna stoppar lasten både vid lyft som vid sänkrörelserna direkt när ändstoppen rör vid brytarna. Detta förhindrar att kättingen blir överbelastad och ökar på så sätt säkerheten för operatören och minskar risken för skador på last och telfer.
Som tillval kan NYA JDN MINI utrustas med en extra infästningspunkt/fallskydd som klarar att fånga upp telfern med full last om kundens åkvagn havererar.

Stort användningsområde

NYA JDN-MINI finns i fyra modeller med lyftkapacitet på 125 kg, 250 kg, 500 kg respektive 980 kg och är avsedd för de mest varierande användningsområden. Den kan användas i våta och torra miljöer, när det är varmt och kallt, i renrum eller under extremt smutsiga förhållanden och i explosiv utrymmen (zon 2).

Miljö

För att minska egenvikten och energiåtgången vid tillverkningen har flera gjutna delar ersatts med delar i högteknologiskt kompositmaterial.

Företagsinformation

PMH International AB är ett svenskt privatägt företag i Ystad med nära 30 anställda. Med ett heltäckande produktprogram inom Lyft- & Materialhantering kan  PMH International AB erbjuda rätt produkt och skräddarsy lösningar för kundens specifika behov. Kombinationen av denna flexibilitet och 40 års branschkunskap gör vårt sortiment unikt på lyftmarknaden.

PMH International AB är auktoriserad generalagent på den svenska marknaden för flera ledande leverantörer av lyftutrustningar från Japan och Europa däribland J.D. Neuhaus GmbH, Tyskland. JDN som grundades redan år 1745 har idag över 200 anställda i hela världen, men producerar fortfarande alla produkter i den lilla byn Witten. JDN är världsmarknadsledande inom pneumatiska och hydrauliska lyftutrustningar upp till 115 ton. Även under de mest extrema användningsförhållanden såsom i explosionsklassade miljöer, under vatten för reperationer av t.ex. fartyg, vid gruvdrift, inom kemikalieindustrin samt under arktiska förhållanden med temperaturer ner till -45° C används PROFI och nu även den NYA JDN MINI.

För mer info kontakta PMH´s affärsområdeschef Ronnie Nilsson, rn@pmh.se eller besök www.pmh.se.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT