Sep 6, 2016

Nya friskärande kapskivor med längre livslängd


Flexovit lanserar en ny tunn kapskiva med 1,6 mm tjocklek.

Den nya kapskivan, som har beteckningen Mega-Line, uppges ha friskärande egenskaper som ger upp till 30 % bättre prestanda.

Flexovits nya kapskivor med 1,6 mm tjocklek används i vinkelslip för kapning av stål, rostfritt och hårda legeringar. De är speciellt lämpade för kapning av tunnväggiga detaljer som t.ex. rostfria rör. Mega-Line-kapskivorna har fått en mindre skivetikett än vad som är vanligt. Detta ger flera fördelar som att skivan blir mer friskärande och ger snabbare och mjukare kapning samt att vibrationsnivån blir lägre. Dessutom får man rena och fina snitt och hög precision i kapningen. Såväl avverkningsgraden som livslängden kan ökas med upp till 30 % enligt tillverkaren.

Den nya Mega-Line-kapskivan med 1,6 mm tjocklek finns i 115 och 125 mm diameter. De har slipmedel av aluminiumoxid i premiumkvalitet i kombination med ett avancerat bindemedelssystem. Förra året lanserade Flexovit en friskärande kapskiva med 1,0 mm tjocklek. Den är särskilt lämplig för kapning av detaljer med ca 3 mm tjocklek medan den nya kapskivan med 1,6 mm tjocklek rekommenderas för en materialtjocklek på ca 7 mm.

”Med Flexovits nya friskärande kapskiva Mega-Line får man en kapning med mycket hög precision och fina och rena snitt utan bränning. Tack vare den långa livslängden och snabba kapningen får man högre produktivitet och lägre total kapkostnad.” säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
  • Apr 24, 2019

    Svensk basindustri halkar efter

    Nyheter Svensk basindustri har inte tillräckligt bra förutsättningar jämfört med konkurrentländerna. En rad faktorer gör att Sverige halkar efter.
    35
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT