Puma Euro NCAP

Jan 7, 2020

Nya Ford Puma fem stjärnor i Euro NCAP


Blir en av åtta Ford-modeller

Nya Ford Puma är den senaste Ford-modellen att få högsta betyg av Euro NCAP, fem stjärnor. Särskilt utmärker sig skyddet av barn och vuxna och en lång rad förarassistansteknologier som gör körningen säkrare.

Nya SUV-inspirerade Ford Puma har fått högsta möjliga betyg av Euro NCAP, enligt de nya, tuffare kraven som infördes 2018. Modellen fick 94 procent på skydd av vuxna och även barnskydd fick höga betyg med 84 procent.Puma är nu en av åtta personbilsmodeller från Ford just nu med högsta betyg i Euro NCAP. Bara under förra året har fem modeller fått fem stjärnor: Ford Focus, Mondeo, Kuga, Explorer Plug-In Hybrid och nu Ford Puma. Sedan tidigare år har Fiesta, Galaxy och S-MAX också fem stjärnor.

Säkerhet i fokus
I framtagandet av nya Ford Puma har teknologier som ökar bilens säkerhet varit i fokus. Den nya modellen har bland annat försetts med 12 ultraljudssensorer, tre radarsensorer och två kameror som är placerade runt bilen. Dessa tekniker ingår i Fords Co-Pilot360-teknologier som förbättrar både skydd, körning och parkering och är utformade för att göra körupplevelsen mer bekväm, mindre krävande och mer säker.

– Oavsett om det handlar om att hjälpa till att förhindra olyckor, skydda familjer under olyckor eller till och med använda bromsarna för att förhindra följdolyckor, så har säkerheten varit högsta prioritet för Pumas utvecklingsgrupp, säger Joerg Beyer, teknisk chef påFord Europa.

Bland Fords förarassistansteknologier utmärker sig bland annat:

  • Adaptiv farthållare med start-stoppteknik, skyltigenkänning och filhållningsassistent
  • Döda vinkeln-varning med Cross Traffic Alert
  • Utvecklad aktiv parkeringshjälp
  • Filhållningssystem med vägkantsavkänning
  • Krockavvärjning med fotgängarskydd

Introduktionspriset för nya Ford Puma börjar från 219 900 SEK och går att köpa nu. Bilarna kommer att börja levereras i mars i år. Nya Ford Puma är dessutom en av sju bilar som är nominerad till Årets Bil 2020 i den prestigefyllda tävlingen ”Car of the Year” som avgörs i början av mars. 




Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT