Festo_EPCC

Enkel och kostnadseffektiv: rörelse och positionering med elcylindern EPCC. Foto: Festo AG & Co. KG.

Jun 10, 2019

Nya elcylindern EPCC från Festo


För enkel positionering.

För enkla positioneringsuppgifter med ett utmärkt pris/prestandaförhållande, finns nu elcylindern EPCC från Festo. Den högkvalitativa kulskruven med låg intern friktion för korta positioneringstider säkerställer hög dynamisk respons.

Elcylindern EPCC från Festo finns tillgänglig i fyra storlekar med en icke-roterande kolvstång, slag upp till 500 mm och glidlagerstyrning. Den kompakta kulskruven garanterar tyst spindeldrift och exakt positionering med livstidssmörjning för lång livslängd. Kompakt konstruktion tack vare den inbyggda kopplingen och dubbla lager Den inbyggda ändlägesdämpningen sänker ljudet när den närmar sig ändlägespositionerna och stötenergin vid tillbakagång till startläget.

Universalmontering
Användare kan välja mellan axial och parallell motorposition och växla mellan de två när som helst. Elcylindern EPCC med den linjära axeln ELGC är enkel att montera tack vare universalprofilfästet i enlighet med den nya monteringsprincipen ”one size down” och kräver inga ytterligare adaptrar. I synnerhet hanteringssystem drar fördel av den viktoptimerade konstruktionen av EPCC.

Det finns möjlighet att därefter leda bort tryckluften med kopplingar och slangar. Att leda bort tryckluften ger stora fördelar eftersom partiklar och fukt i omgivningen inte sugs in i elcylindern och inga partiklar släpps ut från drivningen till den omgivande luften.

Problemfri anslutning
Elcylindern EPCC är en viktig del av Festos filosofi om problemfri anslutning, dvs möjligheten att ansluta ett arbetsstycke hela vägen till molnet, från dess mekaniska sammankopplingar och elektriska gränssnitt till idrifttagning och parametrering av drivsteget. Detta underlättar samtliga maskintillverkares och automatiseringsingenjörers arbete när det gäller att ansluta den mekaniska och elektriska tekniken samt styrsystemets nivåer och deras gränssnitt med hårdvaran och mjukvaran.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT