Johan Hjertonsson

Johan Hjertonsson. Foto: Latour.

Sep 2, 2019

Ny vd och nytt förvärv för Latour


Expanderar i Nordamerika.

Den 1 september tillträdde Johan Hjertonsson som vd för Investment AB Latour (publ). Johan efterträder Jan Svensson, som varit VD och koncernchef för Investment AB Latour sedan 2003, en succession som offentliggjordes redan i oktober 2017.

Latour offentliggjorde även den 31 augusti förvärvet, via sitt helägda dotterbolag Hultafors Group AB, av Custom LeatherCraft Mfg. LLC (“CLC”) baserat i Los Angeles, Kalifornien, USA. Förvärvet förutsätter godkännande från amerikanska myndigheter och tillträde förväntas ske under september.

CLC är en branschledande designer, utvecklare och marknadsförare av verktygsbärare (t.ex. verktygsbälten och verktygsväskor), personlig skyddsutrustning (t.ex. knäskydd och handskar) och produkter inom outdoor kategorin. Bolaget grundades 1983 och produkterna marknadsförs under varumärket CLC i USA och Kuny’s Leather i Kanada. Nettoomsättningen uppgick till 53 mUSD 2018 med en lönsamhetsnivå väl i linje med Hultafors Group. Bolaget har cirka 60 anställda.

Förvärvet är en del av Hultafors Groups strategi att stärka sin närvaro i Nordamerika och att bredda sin portfölj inom attraktiva produktkategorier. 

-Vi är mycket glada över det här förvärvet eftersom vi är övertygade om att CLC kommer vara en betydande del av pusslet för att realisera vår Nordamerikastrategi. CLC har en enastående meritlista i branschen när det gäller förstklassiga produkter, kvalitet och innovation vilket gör att bolaget kommer passa väl in i Hultafors Group, säger Ole Kristian Jødahl, VD på Hultafors Group AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    39