Alexander Wennergren Helm. Foto: Ernströmgruppen.

Nov 25, 2020

Ny vd och fler förvärv


Ernströmgruppen växer inom elektroteknik.

Styrelsen för Ernströmgruppen AB har utsett Alexander Wennergren Helm till ny vd och koncernchef. Han kommer att tillträda rollen 1 februari 2021. Ernströmgruppen har i november även gjort årets andra förvärv och det fjärde inom området elektroteknik.

Alexander kommer närmast från Aleris där han varit VD mellan 2017 och 2019. Dessförinnan var han VD på Hultafors Group mellan 2011 och 2017 och även VD på Ernströmgruppen mellan 2008 och 2011.  

-Vi är glada över att kunna presentera Alexander Wennergren Helm som ny VD och koncernchef för Ernströmgruppen. Ernströmgruppen har de senaste 10 åren haft en förvärvsdriven tillväxt där omsättningen har fyrdubblats och 2020 kommer bli det 8:e året i rad med ett ökat resultat. Vi har även i år har lyckats genomföra två spännande tilläggsförvärv inom elektro och vattenrening. Ernströmgruppens modell med långsiktigt familjeägande, decentraliserat entreprenörskap och fokus på hållbarhet har varit framgångsrikt. Alexander får nu ett tydligt mandat att växa koncernen med målsättningen att dubbla koncernens omsättning på 5 år, säger Fabian Hielte, styrelseordförande i Ernströmgruppen.

-Som tidigare VD på Ernströmgruppen, har Alexander god kunskap om verksamheten vilket kommer att underlätta övergången. Vi är övertygade om att Alexander, med sin industriella erfarenhet och resultatorienterade ledarstil, tillsammans med befintlig ledning, kommer fortsätta Ernströmgruppens starka utveckling genom förvärv av nya bolag och att göra befintliga bolag ännu starkare i en digital och hållbar värld, fortsätter Fabian Hielte.

Ernströmgruppen har förvärvat Trans El Matic AB (TEM), en svensk systemleverantör inom elkraft och automationsteknik med lösningar för fastighetsautomation, elcentraler för styrning av belysning och värme, samt ställverk för små och stora industriapplikationer. Bolaget har en stark position på marknaden och bygger innovativa och effektiva lösningar från sina lokaler i Jönköping. Tillsammans med dotterbolaget Nässjö Elkonstruktion AB (Nelkab) omsätter bolaget ca 65 MSEK och har ca 35 anställda.

-Vi är väldigt glada över att få en ny familjemedlem inom elektro. Ernströmgruppens satsning inom automation, styrning och elförsörjning grundar sig i en makrorörelse mot urbanisering och ett allt större behov av energieffektiviserande åtgärder. TEM är ett välskött bolag som löser små och stora behov inom en bransch som kommer att ha stor påverkan på både miljö och samhälle framgent, säger Pontus Cornelius, VD, Ernströmgruppen.

Jag ser fram emot resan framåt med Trans El Matic och är glad över att Cecilia Nilsson, Robert Vandrén och Hans Andersson, ägare till Trans El Matic, valt Ernströmgruppen som ny ägare”, 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT