Foto: CybAero.

Jan 23, 2018

Ny vd klar för Cybaero


Det förlusttyngda drönarbolaget har efter en tids sökande utnämnt en ersättare för avgående tf vd Michael Smith.

Styrelsen för CybAero har idag utnämnt Johan Ahlström till ny VD för CybAero från och med 23 januari 2018. Han efterträder Mikael Smith, som varit tf VD sedan 1 september 2017 parallellt med sin tjänst som CFO.  

Johan Ahlström har en bred bakgrund och stor erfarenhet som VD för ett antal högteknologiska företag där han framgångsrikt har bidragit till positiv utveckling i form av ökad försäljning, lönsam tillväxt och ökat aktieägarvärde.

Johan Ahlström är 48 år, och har en Master of Science från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. Han har arbetat med affärsutveckling och förändringsarbete i ett antal företag och även varit styrelseordförande i några av dessa företag.

Han kommer närmast från rollen som arbetande styrelseordförande i bl a Premould AB. Under sin tid där ökade företaget sin vinstmarginal från 2,9% till 19,4% samt ökade omsättning med 50%. Parallellt med detta har Johan Ahlström även arbetat som programledare inom Linköpings universitets mentorprogram.

CybAeros styrelseordförande Michael Auerbach säger:

-Vi är övertygade om att Johan Ahlström med sin kompetens och gedigna erfarenhet är rätt person att leda CybAero till ökad försäljning och lönsamhet.

Styrelsen vill också framföra sitt tack till avgående tf VD Mikael Smith för hans gedigna arbete som CFO och hans utomordentligt engagerade arbete som tf VD under senare delen av 2017, bl a med den senaste emissionen.

CFO Michael Smith gick in som interim vd i september 2017, i samband med att tidigare vdn Rolf Schytt antog en ny roll inom CybAero Air Services.

Som tf CFO, att ersätta Michael Smith, har styrelsen utsett Anna-Cecilia Köhler.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    230