Jan-Erik Kukkonen. Foto: Bilfinger Industrial.

Mar 2, 2018

Ny vd hos Bilfinger Industrial


Med lång erfarenhet från petrokemisk industri axlar han rollen som vd för Bilfinger Industrial Services Sweden AB.

 

Jan-Erik Kukkonen har tillträtt som ny VD för Bilfinger Industrial Services Sweden AB. Han har lång erfarenhet från den petrokemiska industrin, där han i många år arbetet i flera olika befattningar, både på leverantörs- och beställarsidan.

- Jag inspirerades av den tydliga kopplingen mellan mina personliga drivkrafter och utmaningen i att förverkliga Bilfingers visioner där kunder och medarbetare står i fokus, berättar Jan-Erik.

Bilfingers satsning på innovativa lösningar och verktyg inom t.ex. digitalisering, de kompetenta medarbetarna samt entreprenörsandan i bolaget känns mycket inspirerande och gör att vi står starkt rustade för framtiden med målet att öka våra kunders konkurrenskraft. Just entreprenörsanda och entreprenörskap har gått som en röd tråd genom hela mitt arbetsliv, och jag ser fram emot att åter få verka i en sådan miljö, avlutar Jan-Erik.

Bilfinger Industrial Services huvudsakliga verksamhetsområden är ingenjörstjänster, underhåll och service inom rör, el & instrument samt isolering.

Bolaget verkar huvudsakligen inom petrokemi-, papper&massa-, energi-, stål- och byggindustrin.

I Sverige har bolaget en omsättning på 1,3 miljarder kronor och cirka 1 110 anställda. Bolaget ingår i den tyska Bilfinger-koncernen med över 40 000 anställda runt om i hela världen.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385