Adam Airosto. Foto: Swedrive.

Apr 1, 2020

Ny vd för Swedrive i Lagan


Han har en bakgrund på Växjö Industriplast och Atlas Copco.

Swedrive AB i Lagan tillverkar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar. Företaget grundades 1973 och har idag cirka 60 medarbetare. Swedrive kom tidigt att profilera sig genom kundanpassningar och speciallösningar av växlar och domkrafter och numera även elmekaniska cylindrar. Det har gjort företaget mindre känsligt för konkurrens från kolleger i branschen, vilka är mer inriktade på standardprodukter.

För tvår år sedan byggdes produktionslokalen ut till cirka 6000 kvadratmeter. Nu får företaget en ny vd. Den 21 september tillträder Adam Airosto som då ersätter nuvarande vd Mikael Petersson.

Adam Airosto kommer närmast från rollen som vd för Emballator Växjöplast, vilket han varit de senaste sex åren. Innan dess var han verksam inom Atlas Copco i totalt elva år, där han började som försäljningsingenjör för att sedan ta rollen som marknads- och försäljningschef innan han under sina sista sex år på Atlas Copco var vd för den nordiska verksamheten.

– Jag uppfattar Swedrive som ett företag med engagerade, erfarna och kompetenta medarbetare som utvecklar produkter med hög kvalitet till flera väldigt intressanta segment. Jag ser mycket fram emot att utveckla affären och företaget vidare tillsammans med detta team, säger Adam.  

Adam tillträder som vd på Swedrive senast den 21 september 2020. Nuvarande vd för Swedrive, Mikael Petersson, kommer att vara kvar fram till den 27 juni 2020 och börjar sedan som vd på Dellner Polymer Solutions UK.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT