SAndvik_Coromant_Capto

Capto: Foto: Sandvik Coromant.

Nov 20, 2019

Uppkopplad drivenhet maximerar maskinutnyttjandet


Drivenheten Coromant Capto® DTH Plus ger minskad maskinstilleståndstid genom att förutse det prediktivta underhållet

Lanseringen av en ny, speciell verktygslösning från Sandvik Coromant förbättrar utnyttjandet av flerfunktionsmaskiner och svarvar med revolver för drivenheter. Som en del i CoroPlus® digitala bearbetningserbjudande minimerar Coromant Capto® DTH Plus-lösningen dyrbar stilleståndstid, som uppstår på grund av haveri, genom att operatören uppmärksammas när det är dags att utföra service på en enskild drivenhet. Detta gör att användarna kan få högsta möjliga maskinproduktivitet och resultat genom prediktivt underhåll i kombination med snabbväxling vid användning av drivenheter.

Som en ledande utvecklare och leverantör av skärande bearbetningslösningar presenterar Sandvik Coromant den nya produkten som ska lösa ett vanligt problem för många användare – att veta exakt när utrustningen skall servas för att undvika haveri på verktygshållaren. Även med ett planerat underhållsschema kan man köra verktygshållaren i en ovanlig miljö som riskerar att orsaka kostsamma skador på utrustningen, vilket resulterar i bearbetningsfel och oplanerade produktionsstopp. 

Den nya drivenheten är utvecklad för att komplettera snabbväxlingskoncepetet Coromant Capto® från Sandvik Coromant. Den nya lösningen använder sensorer för att samla in data och sedan överförs informationen via Bluetooth, vilket möjliggör prediktivt underhåll av hållaren. Tack vare snabbväxlingsfunktionen hålls tiden en operatör måste lägga på mätning, konfiguration och verktygsbyten nere till ett minimum. Eftersom drivenheterna är utrustade med Coromant Capto®-kopplingen kan man använda ett brett utbud av prestandaverktyg.

Programvaruapplikationen som ingår i det nya erbjudandet ger operatörer realtidsinformation – som hållarens vibrationsnivå – vilket möjliggör liveövervakning av spindeln, samtidigt som man även övervakar temperaturen inuti verktygshållaren. Fler data som levereras genom sensorerna är varvtal och rotationsriktning, vilket minimerar risken för att drivenhetens gränsvärden överskrids, samt aktuell och historisk information om det specifika verktyget. I tillägg tillhandahålls data om var drivenhetent är, site, maskinnamn, revolver och stationsnummer.

Mathias Tjomsland, Product Manager Digital Tools på Sandvik Coromant, säger: ”Generellt sett utförs underhåll på en drivenhet en eller två gånger om året, beroende på användningsnivån, men då tar man inte hänsyn till  det faktiska underhållsbehovet för varje enskild hållare. Genom att ge realtidsdata gör Coromant Capto® DTH Plus det möjligt att fatta rätt beslut om när man ska planera in ett stopp för underhåll, och se till att service utförs när det verkligen behövs och inte bara efter planerade intervall. Därmed kan användarna känna sig trygga med att deras drivenheter alltid är i gott skick och att deras verkstad arbetar med högsta möjliga effektivitet”
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT