Foto: Autoliv.

Apr 8, 2019

Ny topp till inköp på Autoliv


En tungviktare som nu axlar global roll inom Autolivs global supply chain.

Autoliv, Inc.  har utsett Christian Swahn till Executive Vice President Global Supply Chain Management och medlem av Autolivs koncernledning. Han tillträder sin nya position senast under september 2019.

Christian Swahn har en lång och djupgående erfarenhet av att leda globala inköpsfunktioner för industribolag. Han återvänder nu till Autoliv, där han var anställd i början av 2000-talet. Han har sedan dess innehaft seniora ledningspositioner inom SKF, Volvo Penta och Finnveden. Hans nuvarande befattning är ”Senior Vice President, Global Purchasing” för Volvo Bus Corporation.

I sin nya roll kommer Christian Swahn att ha det globala ansvaret för Supply Chain Management, ett område av stor strategisk betydelse för Autoliv.

– Jag är väldigt glad att få hälsa Christian Swahn välkommen tillbaka till Autoliv. Hans omfattande erfarenhet och djupgående kunskaper inom inköp i industri- och fordonssektorn kommer att vara mycket värdefulla vid utvecklingen av vår Supply Chain Management. Det här är ett område där jag ser att vi har stor potential att skapa ytterligare förbättringar, säger Autolivs VD och koncernchef, Mikael Bratt.

Christian Swahn har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH i Stockholm, och en Executive MBA från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Han efterträder Mike Moloney, som gick i pension den 4 januari 2019.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT