Aug 24, 2016

Ny standard inom termisk flödesmätning


De nya kalorimetriska flödesmätarna för vätskor och gaser från ifm electronic, är optimerade för vatten, oljor, glykol och luft.

Enheterna har en snabb svarstid och inbyggd temperaturmätning. I det absoluta läget kan den interna rördiametern ställas in från DN15 ... DN400. Dessutom kommer flödesmätarna med ett röd/grönt färgval för processvärden och optimal anpassning tack vare den vridbara processanslutningen.

Mätprincip
Flödesmätaren, typ SA, fungerar enligt kalorimetrisk mätning. Två mätelement samt en värmekälla är placerade på mätspetsen. Den fysikaliska effekten av att ett strömmande medium absorberar värmeenergi och leder bort det används. Den resulterande temperaturförändringen är en indikation på flöde.

Enhetens funktion
Den nya SA-givaren har utformats för att upptäcka och mäta flöde och temperatur även i stora inre rördiametrar upp till 400 mm. Därför kan den användas i en mängd olika applikationer. Binära utgångar, analoga signaler och IO-Link ger olika alternativ för att ytterligare bearbeta signalerna. Det innebär att användaren är väl utrustad för industri 4.0.

Besök oss på Scanautomatic i monter B07:32.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT