Montico Elin Gideskog

Elin Gideskog går Monticos produktionsledarutbildning. Foto: Montico.

Aug 28, 2019

Ny produktionsledarutbildning i Växjö


Efter klartecken från Myndigheten för yrkeshögskolan har Montico nu dragit igång sin YH-utbildning till produktionsledare inom tillverkningsindustrin.

Nu har den börjat och det är full fart från start för de 30 studerande som kommer från olika håll i Sverige.  

-Det har varit ett stort intresse för utbildningen och vi har valt att göra ett litet överintag för att möta den stora efterfrågan. Vi har nu en grupp med 30 studerande, säger Maria Braun, utbildningssamordnare Montico.

Utbildningen går i Växjö men har riksintag vilket öppnar upp för sökande från hela landet. I årets grupp är det en stor geografisk spridning med studerande från både närområdet och mer långväga som Köping, Skövde och Mariefred. Och det är full fart från början.

-Upplägget är att vi träffas en gång i månaden på vår skola i Växjö och att de studerande mellan träffarna utför litteraturstudier och praktiska tillämpningar av olika uppgifter på sin arbetsplats. De är här i tre dagar och då maxar vi studietiden med föreläsningar och workshops från kl. 08.30 till 16.30, säger Maria Braun.

Innehållet i utbildningen har Montico arbetat fram tillsammans med bland andra Volvo CE, Xylem Water Solutions, Yaskawa Nordic och Saab Kockums som är några av de stora arbetsgivarna i regionen.

-Många företag har idag svårt att hitta rätt kompetens när de ska rekrytera chefer och ledare till industrin och har uttryckt ett stort behov av en utbildning med den inriktning som vi har med kombinerad produktionsutveckling och ledarskap, teori och praktik, säger Maria Braun.

En av de studerande är Elin Gideskog. Hon jobbar som gruppledare på PostNord i Växjö, en terminal som har funnits i knappt ett år.

-Jag har valt att gå utbildningen för att utveckla mig själv och komma längre inom jobbet i framtiden. Jag ser fram emot att lära mig mer om lean och produktionsledning. Det ska också bli jätteintressant att läsa arbetsrätt. Det känns jättebra att vara igång och jag har redan fått mycket idéer att ta med till jobbet för att utveckla arbetsplatsen, säger Elin Gideskog.

Montico är ett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Montico har närmare 1 000 anställda varav cirka 800 är konsulter utplacerade på uppdrag hos kund. Montico har kontor på ett 20-tal orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    26