Felix Langkjaer. Foto: Rockwell Automation.

Sep 19, 2018

Ny Nordenchef för Rockwell Automation


Han kommer närmast från det schweiziska industriautomationsföretaget Endress & Hauser.

Rockwell Automation har utsett Felix Langkjaer till sin nye Nordenchef. Arbetet innebär att han är vd för de svenska och danska bolagen och försäljningsdirektör för hela Norden och Baltikum. Hans uppgift blir att utveckla Rockwells affär i de nordiska länderna samt i Baltikum. Detta kommer att innebära mer närvaro från Rockwell Automation samt ett mer utvecklat nät av distributörer och certifierade systemintegratörer.

Felix Langkjaer är utbildad vid Danmarks Tekniske Universitet och är civilingenjör med fokus på processautomation. Han har haft ledande befattningar i flera företag inom det området. Närmast kommer Felix från en position som verkställande direktör i Danmark för det schweiziska industriautomationsföretaget Endress & Hauser. Den posten hade han haft sedan 2007. Då han dessutom har både dansk och svensk bakgrund och talar både danska och svenska finns goda förutsättningar för uppgiften.

Rockwell Automation har verkat i Norden under lång tid och har av hävd haft en tung bas i Danmark och på den danska marknaden. De har haft en särskilt stark närvaro inom följande industrier: livsmedel, läkemedel, gruvor, metall, cement, bilindustri samt olje- & gasindustrin.

"För mig känns det väldigt roligt att få det nordiska ansvaret för Rockwell Automation. Jag tycker också att jag har förutsättningar med min långa erfarenhet av branschen, men också både med min svenska och danska bakgrund. Verksamheten i Sverige och Danmark är våra grundpelare och ska så förbli även om vi kommer att utveckla alla marknader i Norden och Baltikum," säger Felix Langkjaer, Nordenchef på Rockwell Automation.

"Det känns väldigt bra att ha fått Felix ombord hos oss. Han har visat att han kan branschen väldigt väl. Dessutom kommer hans stora kunnande inom processautomation väl till pass, liksom kunskaperna om de olika marknaderna. Jag ser fram emot vårt nära samarbete med att utveckla vår nordiska verksamhet" säger Susana Gonzalez, Regional Vice President på Rockwell Automation.
    Annons
  • Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

    Upptäck vår kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter.
    69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT