Foto: AH Automation.

Apr 23, 2019

Ny monteringscell effektiviserar och breddar affären i Ekenässjön


I och med investeringen kan man ta över ytterligare ett steg i kundens förädlingsprocess, som viss montering.

Beslag & Metall är inne i en utvecklingsperiod som underleverantör inom lastbilsindustrin. En del i det arbetet är en ny montageanläggning från AH Automation. 

– Vi är i slutfas av leverans av anläggningen och det har fungerat mycket bra, säger Fredrik Lans, projektledare på AH.

Beslag & Metall återfinns i Ekenässjön i Vetlanda kommun. Företaget tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Produktion är uppbyggd på avdelningar med pressning, svetsning, ytbehandling och montering. För närvarande pågår slutleverans av en ny, automatiserad anläggning för montering.

– Vi driftsätter på plats hos kund efter att ha testkört anläggning hemma i vår fabrik i Kungshamn först. Det här projektet har fungerat bra såväl inom konstruktion som att bygga lösningen, säger Lans.

I och med driftsättningen av anläggningen tar Beslag & Metall ett steg vidare i automatiseringsutvecklingen.

– Det innebär också att företaget tar över ytterligare en del i förädlingsprocessen från sin kund. Robotarna i anläggningen sköter montering av bland annat bultar, brickor, fjädrar samt skruv och muttrar på plåtar som sedan kommer att användas till fordonschassi, slutar Lans som ser möjlighet till mer samarbete med Beslag & Metall vilka insett fördelarna med automatisering i sin verksamhet.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  42
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  436