Foto: Weland.

Nov 14, 2018

Ny maskin för rörlaserskärning till Smålandsstenar


Närmare bestämt företagets sjuttonde.

Weland har investerat i en ny maskin för rörlaser av märket Mazak Fabri Gear 400 3D.

Den nya maskinen för rörlaser har integrerad gängningsfunktion, Welands sjuttonde rörlasermaskin till antalet, och ett välkommet tillskott till en redan effektiv och rationell produktion.

Rörlaser med bearbetningshuvud
Speciellt för denna maskin är det integrerade bearbetningshuvudet för att gänga hål.
Möjligheten att gänga profiler direkt i maskinen sparar därmed tid och onödiga operationsbyten.
6 stycken gängtappar är placerade i maskinen vilket innebär att man maximalt kan göra 6 olika gängor per rör. Maskinen klarar de vanligaste gängsnitten från M3 till M12 och hanterar rör med en diameter på 400 mm och en längd upp till 12 meter. Skärhuvudet är rörligt och kan skära de mest komplexa profiler.

Maskinpark utöver det vanliga
Weland har under åren skapat sig en gedigen maskinpark för rörlaserskärning för att kunna tillgodose marknadens olika behov och krav. Företaget hanterar maskiner med både fast skärhuvud och rörligt skärhuvud.

Weland kan även erbjuda fiberoptisk rörlaserskärning som lämpar sig väl för högreflektiva material såsom rostfritt, aluminium, mässing och koppar. Med upp till 80 procent lägre energiåtgång ger det en miljövänligare produktion. 
I maskinparken återfinns även två stycken Jumbo rörlasermaskiner i 3D med kapacitet att skära gods med diametern 508 mm och en längd upp till 18 meter.

Tillsammans med Welands nya investering bidrar detta till att stärka kapaciteten även i det grova segmentet.

Weland AB är ett familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar, en tillverkare och leverantör av spiraltrappor, raka trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor och entresoler. Weland är även en av Sveriges största aktörer inom området plåtbearbetning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Solectro laserrök-1 Teknik

    Laserrök – ett mycket hälsofarligt ämne

    Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning mfl är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett mycket hälsofarligt ämne?
    14