Tyska husbilsproducenten Erwin Hymer Group expanderar lagerkapaciteten genom Jungheinrich. Foto: Jungheinrich.

Sep 24, 2018

Ny logistiklösning för husbilstillverkaren


Expanderar lagerkapaciteten med Jungheinrich.

 

Den tyska producenten av husbilar, Erwin Hymer Group, har anlitat Jungheinrich för att expandera lagerkapaciteten vid sin produktionsanläggning i Neustadt, Tyskland. Lösningen som Jungheinrich tagit fram innebär ett pallställslager för enkelt eller dubbelt djup. Utrustningen har en lastkapacitet på två ton och kommer från MIAS, ett dotterbolag till Jungheinrich. De olika produktionsområdena matas via kanaler för staplings och hämtning. Det nya “in-house” pallställslagret fungerar som en buffert för råmaterial, köpta delar och extramaterial. Den projektspecifika materialhanteringsteknologin från Jungheinrich transporterar de speciallastbärarna till Godsmottagning, Produktion och Utgående gods. Beroende på kraven, används speciallastbärare antingen med dimensionerna 1.15 x 1.25 m eller 2.5 x 1.25 m. Dessa tillhandahålls automatiskt vid Godsmottagning. Efter lastning, lagras de i det nya automatiska höglagret.

Övervakningen och kontrollen för hela det interna materialflödet sker via Jungheinrich WMS. Detta säkerställer processäkerhet, transparens och effektiv lagerstyrning. Jungheinrich Warehouse Management System utsågs till “Best Factory Software 2018” i Tyskland. Detta tack vare den stora kundnyttan systemet ger och hur enkelhet det är att integrera i redan existerande system.

  • Transportbandsteknik för godsmottagning och produktionsanslutning 
  • Kontrollteknologi och visualisering
  • Jungheinrich WMS hanterar interna materialflödet

Jungheinrich AG grundades 1953 och är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar. Den årliga tillverkningen är över  100 000 truckar. Koncernen har närmare 15 000 anställda totalt och en omsättning på över 3,1 miljarder Euro. Jungheinrich Svenska AB grundades 1958 och är helägt av det tyska moderbolaget. Företaget har ca 160  medarbetare och en årlig omsättning på över 400 miljoner kronor. Besök gärna www.jungheinrich.se för mer information.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT