Kuka linjärrobot

Kuka linjärrobot KR80L. Foto: Kuka.

Nov 19, 2019

Ny linjärrobot från KUKA


Förenklar automatiseringsprocesser inom ett flertal områden.

KUKA utökar sin produktfamilj med ett omfattande utbud av linjärrobotar. Nytillskottet KR80L medverkar till att optimera kundernas automatiseringsbehov
inom ett flertal områden.

Automatisering blir allt viktigare inom maskinbetjäning och materialhantering. Enkel och exakt förflyttning är ett viktigt krav på de linjärrobotar som används för olika automationsuppgifter.

– Vår nya linjärrobot KR80L kommer att ge kunderna ännu mera möjligheter att kostnadseffektivt automatisera sin smarta fabrik, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.

KUKA:s linjärrobotar skapar flexibla lösningar. KR80L kan exempelvis arbeta över ett område upp till 45 meter och utrustas med flera extra axlar. Det är även möjligt att montera en sexaxlig robot på en portalrobot och på så sätt uppnå en extremt flexibel lösning för svets och maskinapplikationer.

Linjärroboten är dessutom upphöjd ovanför arbetsytan, vilket sparar enormt mycket utrymme.

– Detta gör den speciellt lämplig att använda till maskinbetjäning och materialhantering över såväl små som stora arbetsytor.

Effektivitet och enkelhet utmärker KUKA:s nya nya linjärrobotar. Tack vare olika slaglängder och tllval kopplas olika maskiners och anläggningars processer effektivt ihop.

– KUKA:s linjärrobotar använder samma robotstyrning KRC4 som KUKA industrirobotar vilket innebär att operatören dessutom mycket enkelt kan programmera roboten, säger Joacim Lorentsson.

KUKA är ett globalt automationsföretag med en omsättning på cirka 3,2 miljarder euro och cirka 14 200 anställda. Som en ledande global leverantör av intelligenta automatiseringslösningar erbjuder KUKA sina kunder allt från en enda källa: från robotar och celler till helautomatiserade system och arbetar på marknader så som fordonsindustrin, elektronik, allmän industri, konsumentvaror, e-handel / detaljhandel och sjukvård. KUKA-koncernen har huvudkontor i Augsburg, Tyskland.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT