Mar 2, 2020

Ny leverantör chockar marknaden


Pekat Vision är en industriell AI-baserad mjukvara för visuell kontroll och kvalitetsinspektion.


Det tjeckiska företaget Pekat Vision har chockat marknaden med sin unika AI-mjukvara. Med en helt egenutvecklad algoritm för Deep Learning närmar sig mjukvara vårt mänskliga öga och mjukvaran behöver bara några få bilder för att bestämma om objektet eller materialet har några avvikelser.

Pekat Vision är en universallösning och mjukvaran fungerar på alla typer av material så som trä, sten, metall, lackade ytor, gjutgods, läder, gummi och tyg.

Mjukvaran kan köras både i övervakat och icke-övervakat läge. I icke-övervakat läge kan mjukvaran hitta defekter som inte tidigare fanns och det räcker att träna mjukvaran på enbart felfria bilder. I det övervakade läget tränas mjukvaran på specifika fel till exempel rost, repor, läckor, hål och kvistar.

Du behöver alltså inte kunna definiera vad felet är till hundra procent.

FUNKTIONER I PEKAT VISION
Upptäcker nya avvikelser
Dynamisk känslighet
Övervakad ytinspektion
Objektigenkänning
Klassificering
Mätverktyg
Phython kod
Automatisk trigger
Förbehandling av bilder
Rotationsavvikelser
Valideringsstatistik
Realtidsstatistik
Live kameravy
Inspektion och felsökning
REST API

AI • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37