Apr 4, 2016

Ny högupplöst 3D-kamera detekterar scener och föremål i realtid


Med utgångspunkt från PMD-tekniken detekterar den nya 3D-kameran olika scenarier och objekt i deras tre dimensioner på ett ögonblick.

Hjärtat i denna enhet från ifm electronic är ett nytt bildchip med 23.000 mottagar-element. Utsignalen skickas som ett gråskalevärde och en avståndsbild. Utvärdering görs mycket enkelt med standardbibliotek.

Fördelar och funktioner
I motsats till laserskannrar som bara har ett mottagningselement, har bildchipet hos den nya 3D-kameran typ O3D hela 23.000 pixlar. 3D-kameran har därför inga rörliga delar, vilket gör den slitagefri och robust. Den intuitiva mjukvaran för parameterinställning erbjuder enkel och snabb inställning av kameraspecifika parametrar. Anslutning till MATLAB, HALCON, PCL och ROS är möjlig.

Ett stort antal applikationer
Eftersom varje enskild pixel mäter avståndet är det exempelvis möjligt att exakt mäta upp och lägesbestämma resväskor, paket och pallar. Dessutom underlättar enheten automatisk lastning och lossning av containrar, förrådsoptimering, att undvika kollision, navigering av förarlösa transportsystem samt räkning av människor och rumsövervakning. Även virkesmätning i ett sågverk är en tänkbar applikation. Det finns ett stort utbud av applikationsmöjligheter inom olika branscher.

Ifm electronic finns i monter D06:44 på Elmia Automation i Jönköping 10-13 maj.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT