Mar 2, 2016

Ny generation membranventiler, mindre men större


DK är det senaste inom membranventiler och är framtagen med dom senaste designverktygen.

DK ventilen har markant förbättrade flödesegenskaper med fördubblat flöde jämfört med tidigare generation. Kv värdena är nu bland de bästa på marknaden. Med ny modern designteknik har även ventilhusets storlek kunna minskats, dock är inbyggnadsmåtten desamma som tidigare generations ventiler vilket gör att du lätt kan uppgradera en befintlig installation.

Förutom flödesegenskaperna har även manöverdon och handratten uppgraderats. Den ergonomiskt utformade handratten kommer nu med en integrerad låsfunktion, DKLock® där ratten kan låsas i 300 positioner för att undvika oavsiktlig manövrering, ratten kan även låsas med hänglås. Tillsammans med dom förbättrade flödesegenskaperna som ger ett linjärt flöde är ventilen väl lämpad för reglering. Handratten är även försedd med en integrerad märkbricka som kan användas för att t.ex. skriva in vilket media som går i ledningen eller ett ventilnummer.

Ventilen kan även märkas med en ID bricka som fästs i ett härför avsett hål på ventilhuset.

Livslängden på membranen har kunnat förlängas tack vare den unika, patenterade infästningsgängan, ”Floating pin”. Floating pin systemet gör att membranet inte utsätts för onormala spänningar vid infästningen utan membranet är avlastat i såväl öppet som stängt läge.

Ventilen finns i dimensionerna DN15-DN65 och i materialen PVC, CPVC, PP och PVDF, med membran i EPDM, Viton eller PTFE/EPDM.

Manöverdonen och handratten är i glasfiberförstärkt PP för högsta kemikalieresistens.

Membranventiler lämpar sig väl i applikationer där det skall vara lätt att göra rent i ett system eller att man vill minimera risken för att partiklar eller media samlas i dödutrymmen som t.ex. bakom en kula i en kulventil. Ventilen är även väl lämpad där man vill kunna reglera ett flöde utan allt för stor strypning. Exempel på applikationer är läkemedels- och livsmedelstillverkning, färg och lack tillverkning, kemiska aggressiva applikationer där man vill kunna reglera ett flöde, t.ex. betbad inom stålindustrin.
  • Jul 7, 2020

    Industrins orderingång ökade i maj

    Nyheter Totala orderingången ökade men trots det uppvisade en majoritet av industrins delbranscher negativa utvecklingstal på månadsbasis.
    5
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT