17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter

17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter. Foto: NORD

Jul 10, 2019

Ny frekvensomriktare från NORD


Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.

Med sina olika versioner kan de nya frekvensomriktarna i NORDAC PRO-familjen optimalt anpassas ett stort antal olika applikationskrav. Funktionerna i denna modulära serie kan lätt utvidgas med plugin-moduler för styrning, säkerhet och tillval. Användarna kan också dra fördel av det mycket kompakta utförandet i bokformat. Det slimmade utförandet sparar plats och möjliggör installationer sida vid sida. Omriktarna har ett effektintervall på 0,25 till 5,5 kW.

Flexibla alternativ för kommunikation
Det senaste tillägget till omriktarfamiljen har ett stort antal gränssnitt. Förutom standard CANopen-gränssnitt är de försedda med ett multi-chip för industri-ethernet som gör det möjligt att använda de viktigaste realtidsstandarderna för Ethernet via ett enda gränssnitt. Oavsett om det gäller ProfiNet, EtherNET IP, POWERLINK eller EtherCat kan det protokoll som behövs lätt ställas in med parametrar. Enheterna kan även parametriseras via USB-porten utan extern strömförsörjning. En annan nyhet är platsen för SD-kort för sparande och överföring av parametrar.. Dessutom finns möjligheten att använda fem eller sex digitala och två analoga ingångar, två digitala och en analog utgång, två potentialfria multifuktionsrelä, gränssnitt för inkrementell givare med HTL /TTL, liksom universalgivargränssnitt.

Intelligenta och kraftfulla
Som alla frekvensomriktare från NORD är omriktarna i serien NORDAC PRO SK 500P försedda med kraftfull PLC nära drivenheten. Den precisa strömvektorregleringen kan ge optimala vridmoment under olika laster och hastigheter och garanterar driftpålitlighet med stora överbelastningsreserver som användare t.ex. behöver vid starter. Omriktarna används med antingen öppen eller återkopplad styrning och kan driva både synkron- och asynkronmotorer. Alla modeller i serien har en inbyggd bromschopper for fyrkvadrantsdrift liksom motorbromsstyrning som bl.a. är viktigt för applikationer med lyftväxlar. NORD levererar omriktarna med inbyggd STO och SS1.

Passar alla applikationer
Den nya NORD-lösningen för skåpsinstallation finns som maskinomriktare (SK 500P) och som applikationsomriktare (SK 530P och SK 550P). Till skillnad från den fullt utrustade applikationsomriktaren är maskinomriktaren en kostnadsoptimerad enhet med ett mindre antal gränssnitt, men den kan fortfarande hantera krävande uppgifter som integrerad PLC, återkopplad styrning och positionering. SK 530P är även försedd med SD-kortplats, USB-gränssnitt, givargränssnitt och expansionsmöjligheter via en SK CU5 -modul (tillval). Å andra sidan är SK 550P förstahandsvalet för anslutning till styrsystem via industri-ethernet.

Modellserien beräknas finnas på marknaden under fjärde kvartalet 2019.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14