Jan 9, 2017

Ny 3D-printer för metall


Markforged lanserar ny 3D skrivare - Metal X

”Vi är glada att kunna meddela att våra utvecklingsingenjörer på Markforged nu lanserar en efterlängtad nyhet på 3D-printing marknaden - Metal X. Metal X fyller behovet av en högteknologisk, prisvärd 3D-skrivare som skriver ut i olika metallmaterial. SolidEngineer lanserade Markforged på den svenska marknaden i början av 2015 och ända sedan dess har Markforged påvisat en hög innovationstakt. Vi tror att våra svenska samarbetspartners kommer att ha stor glädje av Metal X framöver”, säger Björn Lindwall, VD SolidEngineer.

På CES mässan i Las Vegas annonserade Markforged att det kommer en ny skrivare till Markforgedfamiljen. De fortsätter sin utstakade väg som revolutionärer inom 3D-printing och kommer nu med en skrivare vid namn Metal X. Metal X är vad det låter som - en 3D skrivare som hanterar metallmaterial. Metal X är den första 3D printern som kan skriva ut med ADAM-teknologin, dvs. Atomic Diffusion Additive Manufacturing.

”Tills idag har metall-3D-printers varit synonymt med enorma investeringar och maskiner som tog upp ett helt rum”, säger Markforgeds CEO Greg Mark. ”Men i och med introduktionen av Metal X har metallproduktionen blivit mer tillgänglig än någonsin. Tillverkare har länge sökt efter ett alternativ och komplement till CNC-fräsar, och nu finns det på marknaden.”

”Den här revolutionen handlar inte bara om att printa metalldelar - det ger också möjlighet att få fram verktyg till plasttillverkning på betydligt kortare tid”, fortsätter Greg Mark.

Metal X ger möjlighet att printa robusta delar otroligt kostnadseffektivt, men det finns mer som skiljer den åt. Den har även kapacitet att printa former och geometrier som inte kan produceras med dagens 3D-printers. Detta öppnar upp för ännu lättare konstruktioner med avancerad inbyggd teknik.

Ett helt nytt sätt att tillverka med populära metaller - ADAM

ADAM-teknologin ger möjlighet att producera exakta, robusta parter i ett brett spektra av konstruktionsmetaller. Parterna printas lager-för-lager med ett unikt metallpulver i en ett bindmedel av plast.När printen är klar tas plasten bort och parten sintras till metall. Genom att sintra hela parten direkt gör ADAM-teknologin att metallkristallerna utvidgas genom de intillliggande lagren, vilket gör att svagheten med lagerkonstruktionen elimineras - till skillnad mot många traditionella 3D-printsprocesser.

Vid launch kommer Metal X kunna printa med rostfritt stål såsom 17-4 & 303. Verktygsstål för formgjutning, aluminium, titan och andra typer av metaller är under utveckling och kommer bli tillgängliga senare detta år.

Metal X erbjuder:

-Stor byggyta (250 x 220 x 200 mm)

-In-process laser inspektion för övervakning

-Integrerat metallhanteringssystem

-Full integration med mjukvaran Eiger

-Molnbaserad bygg-kamera

Första skeppning av Metal X är beräknad till september 2017. Kontakta oss för mer detaljer, pressbilder och ytterligare frågor om Metal X.

3d
cad
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  35