Foto: Bulten.

May 5, 2021

Nu sparkar Bulten igång bygget av en ny produktionsanläggning i Polen


Total investering om drygt 300 miljoner kronor.


Som tidigare meddelats, planerar Bulten investera i en ny produktionsanläggning i Radziechowy-Wieprz i Polen. På grund av pandemisituationen i april 2020 avbröts investeringen.

Bultens styrelse har nu fattat beslut om att starta projektet med omedelbar verkan. Bygget av den nya anläggningen inleds med en invigningsceremoni i maj 2021 och under första halvåret av 2023 förväntas produktionen starta. Den huvudsakliga verksamheten i anläggningen kommer att vara ytbehandling.

-Jag är mycket glad för att vi äntligen startar bygget av vår nya anläggning i Polen. Med den här nya enheten kommer Bulten att ha en toppmodern ytbehandlingsprocess, både vad gäller effektivitet, kvalitet och hållbarhet, säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Bulten.

Den nya fabriken ligger i Radziechowy-Wieprz, nära Bultens befintliga anläggningar i Bielsko-Biala och Wilkowice. Den totala investeringen, inklusive mark, byggnad och produktionsutrustning, uppgår till cirka 31 miljoner euro, varav cirka 3,5 miljoner euro ingår för den redan köpta marken. Investeringen ligger inom det befintliga kreditavtalet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117