Volvo Google

Foto: Volvo Cars.

Mar 19, 2021

Nu kommer Google infotainmentsystem i fler Volvo-modeller


Volvo Cars först ut med Google-samarbete för en användarvänlig infotainmentupplevelse i bilden.

Volvo Cars fortsätter utrullningen av sitt nya Android-drivna infotainmentsystem med Google inbyggt i modellerna XC60, S90, V90 och V90 Cross Country, som en del av en bredare uppdatering av modellprogrammet.

Systemet, som har utvecklats tillsammans med Google, förändrar infotainment i bilen i grunden och definieras av ett användarvänligt gränssnitt och oöverträffad anslutning.

Volvo Car Group är det första företaget som samarbetar med Google för att integrera ett Android-baserat infotainmentsystem med appar och tjänster från Google. Den helt elektriska XC40 Recharge blev den första Volvon som utrustades med detta system.

För att ge kunderna samma upplevelse som de är vana vid från sina mobiler, men anpassad för handsfree interaktion under körning, introducerar Volvo Cars även Digital Services-paketet. Detta kommer att vara tillgängligt för alla Volvobilar utrustade med det Android-baserade infotainmentsystemet med inbyggda appar och tjänster från Google.

Digital Services-paketet inkluderar tillgång till appar och tjänster från Google, Volvo On Call-appen och den trådlösa mobilladdaren, samt data som krävs för att köra tjänsterna.

Googles appar och tjänster förbättrar funktionaliteten hos det Android-baserade systemet genom att tillhandahålla handsfree-assistans från Google Assistant, klassledande navigering via Google Maps och ett brett ekosystem av inbyggda appar i bilen via Google Play.

Med Google Assistant kan förarna styra olika funktioner med sin röst samtidigt som de fokuserar på vägen. Förarna kan göra saker som att reglera temperaturen, ställa in en destination, spela musik och podsändningar och skicka meddelanden, allt medan de har kvar båda händerna på ratten.

Musik och medieappar som är optimerade och anpassade för bilar kan laddas ner via Google Play, medan Google Maps kommer att kunna tillhandahålla uppdaterade kartor och trafikinformation.

Förutom det nya infotainmentsystemet uppdateras de nämnda modellerna också med företagets senaste ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), ett modernt och skalbart aktivt säkerhetssystem som består av en rad radarenheter, kameror och ultraljudssensorer.

Andra uppdateringar av modellprogrammet inkluderar nya exteriörfärger och klädslar, samt ett läderfritt interiöralternativ för alla modeller i 60-serien. Läderfri interiör kan även väljas till för XC40 Recharge.

Volvos elbilar säljs bara online

Uppdateringen av modellprogrammet har skett parallellt med att företaget meddelat att dess helt elektriska Volvo XC40 Recharge framöver endast kommer att kunna köpas online, som en del av Volvo Cars nyligen aviserade nya kommersiella strategi.

Enligt den nya strategin har Volvo Cars som mål att man ska vara ett renodlat elbilsföretag senast 2030, och där alla elbilar endast kommer att kunna köpas online. Volvo Cars kommer att göra stora investeringar i sina online-försäljningskanaler, med fokus på att erbjuda premium-elbilar på ett bekvämt och enkelt sätt.

Helt elektriska XC40 – och den nyligen presenterade C40 Recharge – kommer att kunna köpas via företagets flaggskeppsbutik online, volvocars.com, som i sin tur kommer att göras om för att erbjuda kunderna en förenklad köpprocess, transparent prissättning och ett brett urval av förkonfigurerade elbilar i syfte att förkorta leveranstiderna.

I december 2020 hade Volvo Cars cirka 40 000 (41 500) heltidsanställda medarbetare. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars huvudkontor för APAC ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien), South Carolina (USA) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    56
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT