Mercedes EQC.

Mercedes EQC. Foto: Mercedes.

May 7, 2019

Nu går Mercedes-Benz första helelektriska bil att beställa i Sverige


Den fyrhjulsdrivna bilen har en räckvidd på 417 km och en total effekt på 408 hästkrafter. Så här mycket kostar den.

I september premiärvisades eldrivna Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC i Stockholm. Nu är de svenska priserna klara och försäljningen av Mercedes-Benz första helelektriska bil under det nya varumärket EQ kan börja. Den fyrhjulsdrivna bilen som har en räckvidd på 417 km (enligt WLTP mätmetoden) och en total effekt på 408 hästkrafter (300 kW).

Priserna på EQC 400 4MATIC börjar på 798.900 kronor med mycket omfångsrik utrustning.

I priset ingår en mycket omfångsrik utrustning med bland annat en speciell navigator som tar hänsyn till hur kuperad terrängen är och var det finns snabbladdningsstationer, när den beräknar rutter. EQC har också det röststyrka infotainmentsystemet MBUX som standard med bland annat 3D navigation och AI-funktioner. Multibeam-LED strålkastare, backkamera, parkeringsassistans, 19-tums fälgar och mycket annat ingår redan i basutförandet.

EQC går att snabbladda med upp till 110kW och då kan batteriet på 80 kWh gå från 10 - 80% laddning på bara ca 40 minuter. Accelerationen 0-100 tar på 5,1 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 180 km/tim. Till skillnad från många andra elbilar går det att få EQC med dragkrok. Maximala släpvagnsvikten är satt till 1.800 kg.

Suget efter EQC har varit mycket stort i Sverige och de första kundsålda bilarna kommer att levereras i höst.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT