Northvolt.

Mar 15, 2021

Northvolt får kontrakt på 14 miljarder dollar från Volkswagen


Totalt 27 miljarder från nyckelkunder


Northvolt och Volkswagen Group presenterar nästa steg i partnerskapsplaner:

Northvolt får en order på 14 miljarder dollar eftersom de är en strategisk ledande leverantör av premiumbattericeller för Volkswagen Group i Europa. Volkswagen kommer samtidigt att öka sitt ägande i Northvolt.

Northvolt Volkswagen-partnerskapet kommer att vara centrerat kring Northvolts gigafabrik i Sverige, som kommer att utökas för att uppnå ytterligare skalfördelar, minskad komplexitet och ett bättre miljöavtryck för produkten.

Northvolt kommer att sälja sin joint venture-andel i Salzgitter, Tyskland, till Volkswagen när bilföretaget förstärker sitt batteritillverkningsarbete i Europa.


Northvolt nu säkrat mer än 27 miljarder dollar i kontrakt från nyckelkunder

Stockholm, Sverige - Northvolt och Volkswagen Group presenterade idag nästa steg i partnerskapet mellan de två företagen, som inleddes 2019. Samarbetet kommer att lägga större fokus på Northvolts gigafabrik i Sverige, som kommer att utökas ytterligare för att stödja en kombinerad order värd mer än 14 miljarder dollar under de närmaste tio åren. Detta då Northvolt väljs av Volkswagen Group som en strategisk ledande leverantör för premiumbatterieceller i Europa. Totalt har Northvolt nu säkrat mer än 27 miljarder dollar i kontrakt från nyckelkunder.

"Volkswagen är en viktig investerare, kund och partner på resan framåt och vi kommer att fortsätta att arbeta hårt med målet att förse dem med det miljövänligaste batteriet på planeten när de snabbt utökar sin flotta av elektriska fordon", säger Peter Carlsson, Co -Grundare och VD, Northvolt.

Nästa steg i partnerskapet är resultatet av en ömsesidig analys av hur man bäst kan utnyttja styrka och ambitioner hos varje företag under de kommande åren. Genom att konsolidera cellproduktion till Northvolt Ett gigafactory kommer partnerna att uppnå ytterligare skalfördelar och därigenom säkerställa bästa möjliga kostnad och möjliggöra det lägsta miljöpåverkan i världen för cellproduktion.

Eftersom Volkswagen Group planerar att öka sin egen batteritillverkning i Europa kommer Northvolt att sälja sin andel i joint venture Northvolt Zwei i Salzgitter till Volkswagen. Volkswagen kommer samtidigt att öka sitt ägande i Northvolt.

”Volkswagen kommer att fortsätta att fördjupa samarbetet och partnerskapet med Northvolt. De är en av våra viktigaste batterileverantörer när vi gör övergången till elektrisk mobilitet - och det finns potential att utvidga detta partnerskap ytterligare, säger Thomas Schmall, styrelseordförande för Volkswagen Group Components.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT