Foto: norelem.

Mar 23, 2020

Norelems invändiga gångjärn för nya designlösningar


Norelem har lanserat ett nytt sortiment av 'osynliga' invändiga gångjärn i ram, vilket ger konstruktörer mer val, flexibilitet och ökad designpotential.

De är monterade på insidan av ramen och är helt osynliga från utsidan och kan monteras åt vänster eller höger och vertikalt eller horisontellt för att passa alla tillämpningar. Med sin platta profil är de också utrymmesbesparande, en avgörande faktor när man installerar inuti höljen. Som ytterligare fördel minskar deras "osynlighet" risken för inbrott och skador.

norelems produktportfölj innehåller redan ett omfattande urval av aluminium- och metallgångjärn, inklusive justerbar friktions- och spärrfjäder och vridmomentmodeller med öppningsvinklar upp till 270°.

De nya invändiga gångjärnen för täckt installation markerar ett betydande tillägg och kan användas för överläggning och infällda dörrar, luckor eller huvar. De finns i tre olika versioner med öppningsvinklar 90°, 110° och 125°. Gångjärn med öppningsvinklar 90° och 125° finns i stål och rostfritt stål, medan versionen med en öppningsvinkel på 110° är en förstärkt typ tillverkad av stål.

Hela gångjärnssortimentet kan beställas direkt från THE BIG GREEN BOOK, noremels katalog med över 45 000 standardkomponenter och komplett referensguide för konstruktörer.

»Gångjärn är en viktig del av en konstruktörs verktygslåda, och genom att lägga till vårt nya in-frame-sortiment erbjuder vi fler valmöjligheter och möjligheter att välja det perfekta gångjärnet för olika tillämpningar», säger Marcus Schneck, VD för norelem.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37